Iğdır'da Öğretmenler Günü Kutlandı

Tarih : 2012-12-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Öğretmenler Günü Kutlandı

            Iğdır’da 24 kasım Öğretmenler günü Aşura günü ve Cumartesi günü ne denk gelmesi nedeniyle yapılamayınca 3 Aralık’ta  kutlandı.
    24 Kasım öğretmenler günü kutlamaları Iğdır'da Milli Eğitim Müdürü Dincer Ateş'in Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.
            Kültür merkezi salonunda devam eden kutlamada konuşan Vali Ahmet Pek, " 24 Kasım Öğretmenler günü zihinlerde geç kutlanmış oldu. Öğretmenler günü ile yas gününün çakışması sebebiyle öğretmenler gününü erteleme kararı aldık, diğer günü erteleme gibi bir olanağımız yok o bakımdan yaşadığımız toplumun yaşadığımız yerin gerçekleriyle uyumlu yaşamak zorundayız. Yaşadığımız toplumun gerçeklerini öteleyerek, erteleyerek, umursamayarak yaşamamız mümkün değildir. Yaşadığımız toplumlarla birlikte olmak ve örtüşmek zorundayız. Zannetmeyin ki öğretmenler gününü unuttuk değil sadece bir kaç gün sonraya erteledik. Öğretmen bilen alanlar için, bilmek isteyen insanlar için gerekli, hiç bir toplum bilgi edinmeden yaşamayı  ileriye bakmayı göremez, devam ettiremez. Bu toplumu ileriye taşıyacak sizlersiniz.
Bu toplumu yerine çivileyecek olanda sizlersiniz. Verecek olduğunuz bu bilgiler bu toplumu bir yerlere götürecektir. Bu bilgiyle uçuruma götürecek olanda sizlersiniz. Düze çıkaracak olanda sizlersiniz. Hiç bir şey yapmadan statik bir duruma getirecek olanda sizlersiniz. Sizlerin sayesinde ülkemiz şekillenecektir. Siz ne yazarsınız onu okursunuz ne çizerseniz onu görürsünüz. Bunun için bu toplumun gerçeklerine uygun çağdaş insanlık değerleriyle dop dolu olmalısınız ki bir yerlere götüresiniz. Sizlere emanet edilen çocuklar saf ve temiz bir varlıklardır. Onları bilgiyle yoğurmalısınız ki topluma faydalı bir bireyler haline gelsin” şeklinde konuştu.
                Öğretmenleri sadece 24 Kasım’lar la değil her zaman anmalıyız çünkü öğretmenler bizleri yetiştiren hayata hazırlayandır. Bizler yıllardır bu toprakları vatan yapmak için çalışıyoruz vatanımızı bize bırakan atalarımıza laik olmak için el birliği ile çalışmalıyız öğretmenler bu ülkenin kalkınması için yeni nesiller yetiştirmelidir. Okul Müdürleri öğretmenler çalıştıkları okula sahip çıkmalıdır Okullar devletin malıdır Bir okula gittim okul müdürü ve öğretenlerin okula sahip çıkmadıklarını gördüm. Bu yanlıştır Öğrencilere devletimizi bu şekilde gösterme hakkımız yoktur. Öğrencilerimiz en iyi şekilde okutmalı yetiştirmeliyiz. Çocuklara her türlü bilgiyi vermeliyiz. Onları vatan millet bayrak aşkıyla yetiştirmeliyiz.  Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır.” "dedi.
            Çocuk ve gençlerimizi; karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine bağlı, vatansever, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı, olarak yetiştirilmeleri gerektiğini  vurguluyan  Pek, ”hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, sorgulayan, özgür bireyler olarak yetiştirenler sizlersiniz. Yeni nesillere, geleceğimize şekil verenler sizlersiniz. Onun için Büyük Önder Atatürk, "Öğretmenler, yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır." demiştir.
         Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma da Milli Eğitim müdürü Dincer Ateş, tarafından yapıldı.Ateş "Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. Toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûm olurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.  "Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır" sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır." şeklinde konuştu. Kültür  Merkezi salonunda ki tören, İMKB Anadolu Lisesi  öğrencilerinden "Sen Öğretmensin" adlı şiiri okuması, Liseler arası Şiir, Kompozisyon ve Resim dalında birinci olan öğrencilere hediyeleri Vali Ahmet Pek tarafından verildi.  Daha sonra 25 öğretmenin Türk bayrağı açarak yemin etmesiyle sona erdi. Törene Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Milli Eğitim Müdürü Dincer Ateş, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler çok sayıda vatandaş katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası