İran Heyeti Iğdır Aralık Erozyon Bölgesini Gezdi

Tarih : 2013-06-21 / Kategori : Gündem

İran Heyeti Iğdır Aralık Erozyon Bölgesini Gezdi

  Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ve İran İslam Cumhuriyeti  Batı Azerbaycan Genel Valiliği Orman İşleri Genel Müdürlüğü   Heyeti Iğdır Erozyon bölgesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

            Gezi ve inceleme hakkında bilgi veren   Erzurum Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner, “İki ülke arasında yapılan anlaşma gereği  İran Orman teşkilatı  bizim orman bakanlığımızın çalışmalarını yerinde incelemek için  bu gün buradalar.   Daha önce Doğubayazıt’ta 2500 hektarlık sel kontrol çalışmalarımızı gezdik.  Çalışmalarımızı çok beğendiler taktir ettiler.  Şimdide Iğdır Aralık rüzgar erozyon sahasındayız.  Burada evlere kum dolduran seyir halindeki araçların görüş açısını engelleyen olumsuz etkisi vardı. Biz orman camiası orman teşkilatı olarak burada ciddi bir çalışma yaptık.  Burada Akasya, Ebucehil bitkisi  örtüsü dediğimiz  ve bu bölgeye has olan bitkiyi damlama sulama yöntemiyle  bu mevsimde suluyoruz. Ebu Cehil bitkisi rüzgar erozyonunu önlüyor.  Zamanı gelince Orman teşkilatının ne kadar güzel bir iş yaptığını herkes görecektir.  Karşı bölge İran tarafında da aynı sorun var.  Bunu çözmek için ne yapabiliriz birlikte karar vermek için buradayız.” dedi.
            Erzurum Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner, Iğdır’ın Nüfusu 180 Bin, biz bu yıl 1 Milyon Fidanı toprakla buluşturduk.  Bizim buradaki sloganımız şudur  her doğan bebeğe fidan dikiyoruz. Böylece her bir Iğdır’lının bir dikili fidanı olacak. Bir diğeri ise her insanın doğaya 7 ağaç dikme borcu var.  Biz herkesin dikmesi gereken fidanı orman teşkilatı olarak bu fidanları biz dikiyoruz. Kendileri dikmek istiyorlarsa biz yer gösteriyoruz fidanını veriyoruz bu tür alanlara gelip dikiyorlar.” şeklinde konuştu.
    İran İslam Cumhuriyeti Orman İşleri Müdürü Ali Pirmuradi’de ”Türkiye de bulunmaktan memnunum. Rüzgar erozyonu bizde de var. Önleme  sistemi güzel bu ebu cehil bitkisinden faydalanmak lazım. Karşılıklı görüşmelerimiz oldu erozyonla mücadele için aynalaşmalar yapacağız. Çözümler üreteceğiz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası