EMITT İçin Son Hazırlıklar Yapılıyor

Tarih : 2014-01-14 / Kategori : Kültür & Sanat

EMITT İçin Son Hazırlıklar Yapılıyor

    Iğdır’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) için yoğun çalışmalar devam ediyor.
30 Ocak-02 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak olan tanıtım fuarı için sayılı günler kaldı.
    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte Iğdır’ı her yönüyle tanıtabilmek için ilgili birimler hararetli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
    Konu ile ilgili bir açıklama yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek, Iğdır’ın tanıtımına katkı sağlamak için ilk ayağı 05-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Iğdır Tanıtım Günlerine çok büyük ilgi gösterildiğini kaydederek; “Dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan EMİTT’te Iğdır’ımızın doğal güzelliklerini ve kültürünü en iyi şekilde tanıtmaya hazırlanıyoruz.   Katılımcı kurum kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve yerel firmalarımız fuar için canla başla çalışıyor. Ankara’da yapılan tanıtım günleri bizler için bir deneyim oldu. EMİTT’e daha profesyonel bir etkinlik sergileyeceğiz. Etkili tanıtımın ilk ve en önemli şartı ulusal ve uluslararası fuarlarda yer almaktır.
    Etkinlik kapsamında yöresel lezzetlerimizi, el sanatlarımızı ve kendimize has ezgileri tanıtmanın yanı sıra sanayi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki ürünlerimizi de sergilemeyi planlıyoruz.
30 Ocak-02 Şubat tarihleri; Iğdır’ı tanımayanlar için bir fırsat, Iğdır sevdalıları için ise özlem giderme zamanı olacak. Tüm Iğdırlı hemşerilerimizi bir arada olmaya davet ediyoruz.” dedi.
    Iğdır’ın turizm sektöründen iyi bir pay alabilmesi için başta görkemli Ağrı Dağı olmak üzere gerekli her türlü materyale sahip olduğunu belirten Vali Ahmet Pek, tek eksikliğin tanıtım olduğunu belirterek, böyle etkinliklerde yer alarak bunun da telafi edileceğini ifade etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası