Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Ziya Zakir ACAR'dan yeni iki kitap:

Tarih : 2014-01-20 / Kategori : Kültür & Sanat

Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Ziya Zakir ACAR'dan yeni iki kitap:

    CAN ARAZ (Aras Nehri ve Tarihi Hatıralar)   Araştırmacı-Yazar Ziya Zakir Acar'ın "Can Araz " isimli  kitabı piyasaya çıktı.
    Ziya Zakir Acar, uzun süre titiz bir çalışma sonucu hazırladığı Can Araz çalışmasında: Aras Nehri üzerinde şu ana kadar yapılan çalışmalarda bulunmayan coğrafi, tarihi bilgi ve belgeler yer almaktadır.
           Ziya Zakir Acar, kitabı hakkında  şunları söyledi: "Aras Nehri'nin Bingöl Dağlarından başlayarak Hazar Denizi'ne dökülene kadar beslendiği kollar, birleştiği nehirler ve çaylar tek tek işlenmiştir.
    Can Araz kitabında Araz Havzasında yaşanan tarihi olaylar yer almaktadır. Can Araz kitabında Aras Nehri'nin sadece akarsu, Aras'ın, sadece bir nehir olmadığı anlatılmaktadır. Aras candır,  Aras kandır, Aras bir yüreği ikiye bölendir. Aras tarihi  hatıraların, olup bitenlerin tek şahididir. Aras Nehri, Aras Havzasında yaşayan Türkler için çok önem arz etmektedir. Bu kitapta Aras Nehrinin bölerek geçtiği yerlerin tarihi hatıralarına yer verilerek köy
ve kent isimleri de işlenmiştir. Şiir ve manilere de büyük bir yer verilmiştir. Kısaca Can Araz kitabı geçmişimizin ve geleceğimizin belgesidir."
    Ziya Zakir Acar'ı yeni kitap çalışmasından dolayı tebrik eder başarılar dileriz.

Facebook Beğenenler

  1. Ekrem Baydar 2014-01-20 07:11:30

    Ziya Hoca her zaman iyilikten, güzellikten, sevgi ve hoşgörüden yana olmuştur. Bu davranışlarını da yazdığı yazı ve kitaplarına aksettirmiştir. Kimileri boş zamanlarını okey masalarında geçirirken o boş zamanlarını bu tür çalışmalara ve araştırmalara ayırmıştır. Onu yürekten kutluyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.

  2. Cafer ALAGÖZ 2014-01-20 11:45:10

    Iğdır'a Iğdırlıya,Türkiyeye katkı sağlamak görevimizi yapmak istiyorsak Ziya Zakir Hocammın yaptığı gibi araştırarak, sorgulayarak, ortaya çıkararak ve de kalıcı olması için kayıt altına alarak yani yazarak üzerimize düşeni yerine getirmiş oluruz diyor hocamı tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum.

  3. Özkan 2014-01-22 13:50:11

    Ekrem Baydar beyin yorumuna katılıyorum.şimdi aydınlanmak lazım.kahve köşeleri en büyük düşman

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası