Araştırmacı Yazar Ziya Zakir Acar Gazetemizi Ziyaret Etti

Tarih : 2014-01-31 / Kategori : Kültür & Sanat

Araştırmacı Yazar Ziya Zakir Acar Gazetemizi Ziyaret Etti

     Gazetemizi ziyaret eden  Araştırmacı Yazar Ziya Zakir Acar, "Can Araz "Aras Türk Cumhuriyeti” isimli  çıkarmış olduğu iki kitabını Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Cabbar  Şıktaş’a hediye etti.
       Kitabı hakkında bilgiler veren Ziya Zakir Acar, uzun süre titiz bir çalışma sonucu hazırladığı Can Araz çalışmasında; “Aras Nehri üzerinde şu ana kadar yapılan çalışmalarda bulunmayan coğrafi, tarihi bilgi ve belgeler yer almaktadır. Aras Nehri'nin Bingöl Dağlarından başlayarak Hazar Denizi'ne dökülene kadar beslendiği kollar, birleştiği nehirler ve çaylar tek tek işlenmiştir.
    Can Araz kitabında Araz Havzasında yaşanan tarihi olaylar yer almaktadır. Can Araz kitabında Aras Nehri'nin sadece akarsu, Aras'ın, sadece bir nehir olmadığı anlatılmaktadır. Aras candır,  Aras kandır, Aras bir yüreği ikiye bölendir. Aras tarihi  hatıraların, olup bitenlerin tek şahididir. Aras Nehri, Aras Havzasında yaşayan Türkler için çok önem arz etmektedir. Bu kitapta Aras Nehrinin bölerek geçtiği yerlerin tarihi hatıralarına yer verilerek köy
ve kent isimleri de işlenmiştir. Şiir ve manilere de büyük bir yer verilmiştir. Kısaca Can Araz kitabı geçmişimizin ve geleceğimizin belgesidir." dedi.
    Gazetemiz Genel yayın müdürü Cabbar Şıktaş’ise “Ziya Zakir Acar'ın Iğdır’ı ve çevresini tarihi ve kültürel yönden tanıttığı ve bu güzel eserleri bir kitap haline getirerek Iğdır’ı tanıtması bizleri sevindirmiştir.” dedi. Şıktaş, Acar’ı yeni kitap çalışmasından dolayı tebrik ederek başarılar diledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası