Iğdır’da “Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz” Yürüyüşü

Tarih : 2014-04-29 / Kategori : Sağlık

Iğdır’da “Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz” Yürüyüşü

               Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle Iğdır’da, "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" adı altında halk yürüyüşü düzenlendi.

               Vali Konağı yolunda vali konağı önünde başlayan yürüyüşe, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu, Iğdır Belediyesi Eş Başkanlarından Av. Şaziye Önder sağlıkçılar ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşle alakalı gazetecilere açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu, bakanlık tarafından 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesi nedeniyle böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyledi.

               Bir çok hastalıkların hareketsizlikten kaynaklandığına dikkat çeken Yusufoğlu, "81 ilde 'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' adı altında hepimiz yakınlarımızla, sevdiklerimizle, arkadaşlarımızla birlikte bir aktivasyonu başlatmış oluyoruz. Biliyorsunuz hareketsiz yaşama bağlı olarak birçok hastalıklar ortaya çıkmakta. Obezite, diyabet, kas-eklem hastalıkları gibi buna benzer hastalıklar hep hareketsizlikten ortaya çıkıyor. Sağlıklı yaşam için günde en az yarım saat yürüyerek bu hareketi koruyucu bir sağlık hizmeti haline getirmeye çalışıyoruz. Bugün burada bunun için toplandık. 2014 yılını sağlıklı, hareketli geçirmeyi temenni ediyorum.Mahallelerde halkın spor yapabilmesi için spor alanları yapmalı. Belediye eş başkanı da katıldı." dedi.

            Daha sonra Iğdır Belediyesi Eş Başkanlarından Av. Şaziye Önder “Her şey metalleşti. Iğdır yeşil bir yerdi Iğdır betonlaştı. Belediye olarak yeşil bir alan bulamıyoruz ki tesisi yapalım. Herkes sağlıklı yaşam yürüyüşü yapmalı belediye olarak her mahalleye spor alanları yapıyoruz.“ şeklinde konuştu. Kalabalık vali yolunun sonuna kadar yürüyüp geri döndü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası