İlk Defa Bir Hastaya 2 Odacıklı Kalp Pili Takıldı

Tarih : 2014-06-06 / Kategori : Sağlık

İlk Defa Bir Hastaya 2 Odacıklı Kalp Pili Takıldı

                Iğdır Devlet Hastanesi'nde görev yapan uzman Dr. Abdullah Çirit tarafından ilk defa kalp yetmezliği olan genç bir hastaya '2 odacıklı kalıcı kalp pili' takıldı.

                Iğdır Devlet Hastanesi'nde son beş ay içerinde 11 hastaya 'kalıcı kalp pili' takılırken, ilk kez kalp yetmezliği olan Sabahattin Koç (25) isimli hastaya '2 odacıklı kalıcı kalp pili' takıldı.

                Kardiyoloji uzmanı Dr. Abdullah Çirit, kalp yetmezliği olan hastalarından ani ölümleri önlemek amacıyla son 5 ay içerisinde Iğdır'da 11 hastaya 'kalıcı kalp pili' taktıklarını belirtti. Iğdır'da ilk kez genç bir hastaya '2 odacıklı kalıcı kalp pili' takma operasyonu yaptıklarını ifade eden Çirit, "Bize gelen hastamızın ciddi anlamda halsizlik sorunu vardı.

               Hastamıza kalıcı kalp pili taktıktan sonra sendromları tamamen geriledi ve hastamız şifa buldu" dedi. “ÜÇÜNCÜ BASAMAK HASTANEDE YAPILAN İŞLEM BURADA DA YAPILDI” Üçüncü basamak hastanede yapılan işlemin burada yapılmasının çok sevindirici olduğunu ifade eden Iğdır Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Abdulhamit Bozyiğit ise, “Bu ve benzeri operasyonları rutin hale getireceğiz. Bu sayede Iğdır’daki hastalarımız 300-400 kilometre uzaklıkta sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalmayacaklardır.

                Türkiye’nin en doğusu Iğdır’da sağlık anlamında her türlü zor cerrahi operasyonları yapmayı planlamaktayız” diye konuştu. Yapılan operasyonla sağlığının çok iyi olduğunu ifade eden hasta Sabahattin Koç da, “Daha önce Erzurum’da tedavi gördüm ve orada bana anjiyo yapıldı. Üzerimde halsizlik vardı. Burada hocam beni muayene etti. Burada bana pil takabileceğini söyledi. Ben de hocama çok güvendiğim için tamam dedim ve şimdi sağlığım çok iyi” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası