Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol: ‘’Yeni Hastane Pek Yakında Bitecek.’’

Tarih : 2014-06-19 / Kategori : Sağlık

Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol: ‘’Yeni Hastane Pek Yakında Bitecek.’’

                Yapımı devam eden 250 yataklı Iğdır Devlet Hastanesi inşaatı İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol tarafından ziyaret edildi.

                  İnşaat aşamalarını başından beri büyük bir titizlikle takip eden Sağlık Müdürü Dr. Erol incelemeleri neticesinde yaptığı açıklamada; 22 Ekim 2011 yılında temeli atılan ve mevcut hastanenin 3 katı büyüklüğünde olan yeni hastanemizin fiziki yapıdaki eksikliklerin büyük ölçüde giderildiğini ve muhtemelen 2 ay içerisinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine teslim edilmesinin planlandığını belirtti. Erol, Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde ilimize verilen desteklerle birçok yeni hizmet binasının yapımının tamamlandığını, yeni hastanenin faaliyete geçmesi ile de sağlık hizmetlerimizin sunumu yönünden büyük bir gelişme kaydedileceğini söyledi.

              Açılamalarına devam eden Dr. Alpaslan Erol: ‘’250 yataklı yeni hastane insan odaklı ve hakkaniyetli hizmet anlayışı içerisinde, hasta ve çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedefleyen misyonumuzun bir aracı olacaktır. Hastanemizin çevre illerin hatta komşu ülkelerdeki hastaların da tercih edeceği bir sağlık merkezi olmasını hedeflemekteyiz. Bu düşünce ile yola çıkarak mevcut uygulama projesi Bakanlığımızın onayı ile KHB genel sekreterliğinin ihtiyaçları doğrultusunda, müdürlüğümüz öncülüğünde revize edildi. Bu değişiklikler içinde en önemlisi şuanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde keşif onayı beklenen hastanemiz alanı içine helikopter pisti projesidir. İlimiz havalimanı üzerinden gerçekleştirilen hava ambulansı ile hasta sevkleri, bu proje ile direk hastanemizden sağlanacak ve sevk hızımız ciddi ölçüde artacaktır. Bizler kadar halkımızın da heyecanla beklediği hastanemizin yakın zamanda faaliyete geçeceği müjdesini paylaşmak ister, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi.

Facebook Beğenenler

  1. ümmühan 2014-06-19 07:17:33

    Masallah cok güzel ve büyük bir Hastane. Insallah Igdir icin hayirlisi olur..<br />Eski Hastane cok bakimsiz ve kücüktü, umarim bu yeni Hastaneye deger verilir ve iyi bir sekilde bakilir..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası