Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı

Tarih : 2014-06-25 / Kategori : Sağlık

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı

             Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2014-2017’’ kapsamında, her ay toplumun farklı kesimleri organizasyona dahil ediliyor.

            Halk Sağlığı Müdürlüğü Başkanlığında gerçekleştirilen yürüyüşlerin Haziran Ayı etkinliği olarak Galatasaray Spor Okulu öğrencileri ile gerçekleştirildi. Yürüyüşe Halk Sağlığı Müdürü Dr.Timur Yusufoğlu, halk sağlığı müdürlüğü personelleri de katıldı.

           Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı, Sağlık Bakanlığı tarafından” Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” olarak kabul edilmesi ile fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi için her ayın son Pazar günü tüm illerde yürüyüş etkinlikleri düzenlenmektedir. Halk Sağlığı Müdürü Dr.Timur Yusufoğlu,etkinlikle ilgili bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi; Ülkemizde insanların yeterince hareketli bir yaşam sürmediğine ve hareketsiz yaşam kronik hastalıklardan oluşan ölüm ve sakatlıkların en önemli nedenlerinden biridir.Yapılan çalışmalarda Türkiye genelinde kadınların %87’sinin, erkeklerin %77’sinin yeterli fiziksel aktivite yapmadığı ortaya çıkmıştır.

          Tüm dünyada artış gösteren kalp damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik solunum yolu hastalıkları ve dünyadaki ölümlerin %60’ından hareketsiz yaşam sorumlu tutulmaktadır. Sağlıklı yaşam için önemli sorun olan bu hastalıklarda en önemli risk faktörü yeteli ve dengeli beslenme alışkanlığının olmaması ve hareketsiz bir yaşamdır. Kronik hastalıkların ve ruhsal problemlerin önlenmesi, kas-iskelet ve tüm sistemlerimizin sağlığı için yetişkin bireylerin her gün en az 30 dakika fiziksel aktivite yapması, mümkünse 7000- 10000 adım atması gerekmektedir. Çocuklar ve gençlerin her gün yapılandırılmış olarak 1 saat fiziksel aktivite yapması sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir “

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası