Mhp Iğdır Miletvekili Adayları Coşkuyla Karşılandı

Tarih : 2015-09-21 / Kategori : Siyaset

Mhp Iğdır Miletvekili Adayları Coşkuyla  Karşılandı

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KUMTEPE VE ÇEÇEN KARŞILAMA  KONVOYUNU ŞEHİTLERİMİZ İÇİN İPTAL ETTİ”

             Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili adayları MHP İl Binasında yaptıkları basın toplantısı ile partilerle biraraya geldiler.
            Iğdır’da MHP 26.dönem milletvekili adayları Prof. Dr. Yakup Kumtepe ile Muharrem Çenen kendilerini karşılayan partilerle birlikte Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüşe geçerek esnafı ziyareti yaparak İl Başkanlığına geçtiler.
    Parti binasına geçen milletvekili adayları Çeçen ve Kumtepe  basın toplantısı ile tanıtım programı düzenledi.
     Toplantı açılış konuşması yapan MHP Iğdır 2. Sıradan Milletvekili adayı Muharrem Çeçen, Sayın İl Başkanım, Merkez İlçe Başkanım, İlçe ve Belde Başkanlarım, Kadın Kolları Başkanım, Ülkü Ocakları Başkanım, İl Meclis Üyelerim, Belediye Meclis Üyelerim ve partimizin değerli yönetim kurulu üyeleri ve basın mensubu arkadaşlarım, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum
         1 KASIM Milletvekili seçimleri öncelikle ülkemize ve sonra da Iğdır’ımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.
         Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyin de her zaman İfade ettiği gibi, “önce ülkem ve milletim sonra partim” dediği gibi bizde önce ülkem ve milletim sonra partimiz diyoruz.
         Iğdır’da yaşayan hemşerilerimizi ve Iğdır’ı kucaklayacak, birlik ve beraberliği sağlayacak bir kadroyla yola çıkmış olan Milliyetçi Hareket Partisi adayları, bütün halkımızın oylarına taliptir.  
         Iğdır’da kurtuluş savası mücadelesinde nasıl birlikte olduysak bu günde Iğdır’ımızın üzerinde oynanan oyunları el birliğiyle bertaraf etmek ve huzuru hakim kılmaz için yine el birliği içinde olacağız.”dedi.
    Çeçen, Iğdır’da birçok etnik gruplar yaşamaktadır ve bizler kardeşçe yaşamışız, bundan sonra da kardeşçe yaşayacağız, bizim hiç kimseyle herhangi bir ötekileşme politikamız olmamıştır, olmayacaktır da. Kimimizin dayısı veya amcası Kürt’tür, Balkan Türküdür, Azerbaycan Türküdür, buradan anlaşılır ki biz bir bütünüz. Biz Iğdır’ımızda insanlarımızı kucaklayacak, Iğdır’ın Milletvekili olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”şeklinde konuştu.

    “KUMTEPE KARŞILAMA  KONVOYUNU ŞEHİTLERİMİZ İÇİN İPTAL ETTİK
     Seçim çalışmalarını başlatmak üzere bugün burada sizlerle birlikte olduklarını belirten MHP Iğdır 1. sıradan Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yakup Kumtepe ise, “ Geleneksel hale gelmiş olan konvoyla şehre girmeyi partimiz yöneticileriyle birlikte yakın dönemde milletimizin bağrından kopan bizlere emanet edilmiş 14 şehit polisimizin ruhunu incitmemek adına iptal ettik.  
    Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, yüce milletimizin ve tüm Iğdırlıların başı sağ olsun diyorum. Bugün burada sevgili kardeşim Muharrem Çeçen ile birlikte karşınızdayız. Son 13 yıllık iktidarı döneminde AKP’nin ülkeye ve milli değerlere verdiği zarar ortadadır. İktidar olabilmek için milli değerleri yok etme pahasına izlediği tutum insanları ayrıştırmış, tabakalaştırmış, kutuplaştırmıştır.
    Milleti ayrıştıracak tüm kumpasların içinde yer almış, alt ve üst kimlikler oluşturmuştur.
    Çok açıktır ki üst kimliğe yandaşlarının çıkarlarını oturtmuştur. İnsanları etnisite temelinde değerlendirmiş, birbirinden uzaklaştırmış, tamiri zor yaralar açmıştır. Çıkar grupları oluşturmuştur, bizden yana olanlar olmayanlar diye ayırmış, ya benden yana olursun ya bertaraf olursun kavramını literatüre sokmuş, insanların belleğine işletmiş, korkutup sindirmiştir. Bunu en çok yaşayan, en derinliğine kadar hücresinde hissedenler bu güzel şehirde yaşayan insanlar olmuştur” diye konuştu
 
    IĞDIR’DAKİ İNSANLARIMIZ  İHMAL EDİLMİŞ
     Iğdır’da yaşayan Türk’ün de Kürt’ün de ihmal ediliş olduğunu savunan Kumtpe, “Buradaki haklarının arsına nifak sokmuşlar, yüzyıllardır bir arada yaşayan bu güzel insanları birbirine hasım hale getirmiştir. Mahallede, sokakta, köyünde yaşayan insanlar birbirine selam vermez duruma düşürülmüştür. 
        13 yıllık AKP iktidarı döneminde iş adamlarımız zor durumda bırakılmış, iş hacimleri düşmüş, böylece yatırımlarını göç ederek başka yerlere taşımış, rızıklarını bir başka yerde arar duruma gelmişlerdir. Baskı sosyal hayatta o kadar derinlere nüfuz etmiştir ki dönemin müftüsü Caferi mezhebini tartışır hale gelmiş, kanıyla canıyla bu vatana bağı insanlar neredeyse hainlikle suçlanmış, AKP iktidarı buna ses çıkarmamıştır. Yine dönemin başbakanı cemaati aşağıladığı bir konuşmada Haşhaşi-Caferi benzetmesi yaparak toplumumuzun en kutsal değerine hakaret etmiştir” dedi.
 
          “GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ  KORUMALIYIZ”
            Gün birlik olmak günü ve var olmak için bir olmak günü olduğunu kaydeden Kumtepe, “ Bu birlikteliğin adresi MHP’dir. İnsanımız buraya gönül vermiştir. Biz bu vatana millete sevdalı doğmuşuz. Bu güzel insanlara canımızla kanımızla sevdalıyız. Dünyanın neresinde olursam olayım, Iğdır’ın ve Iğdırlının derdini yüreğinde hisseden bir kardeşiniz olarak Rabbim beni siyasi arenada sizlerin karşına hizmet vermek üzere çıkardı. Bu kutlu yolda birlikte olalım.  2009’dan beri olan seçimlerde araya nifak sokanlar bir arada olmamızı engellemiştir. Bu nedenle insanlarımız iş alamaz olmuş, esnafımızın hali içler acısı, bürokrat ve memur arkadaşlarımız baskı altında kaldıkları için diğer illere tayin edilmiştir. Bu o kadar ileri boyuta gitmiştir ki yakın dönemde ulusal gazetelerde köşe yazılarına kadar yansımıştır.   Bu dönemden beri içimize giren bir virüs bünyeyi zayıflatmaya başlamıştır. 2009’dan beri bu toplum bu virüs ile savaşmakta ayakta kalmaya çalışmaktadır. Var olma mücadelesi vermektedir. Ne zaman ki ayağa kalkmaya, toparlanmaya çalışsa bu nifak virüsü kabuk değiştirmekte farklı yollarla bünyeyi zayıf düşürmektedir. Ancak beden güçlü, insanlar aklıselim, duyarlı ve tutarlı; artık bu kabuk değiştirmelere izin vermeyecek kadar bağışıklık sistemini geliştirmiş durumda. Yüce Rabbimin de inayetiyle bu yalan, dolan, iftira, ikiyüzlülüğün üstesinden gelinecektir.
    Benim sizlere sözüm şudur ki; bu güzel insanlar için, milletin geleceği için Türkiye’nin Kafkaslara bakan bu güzel toprakları için, var olabilmek için yalana, dolana, kabuk değiştiren insanlara geçit vermeyelim. Gücümüzü birleştirelim” dedi.
     “KALBİ  IĞDIR İÇİN ATANANLARI  YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”
    Kumtepe, “AKP iktidarı gidicidir. Bu noktada Bir Kürt aday bulamadığı için hemen stepnede olan ben ayrıştırıcıyım diyen birini son dakika AKP’nin pis emelleri için liste başına koyarak bizi bir kez daha bölme yoluna gitmiştir. Sonuç olarak Iğdır’da veya dünyanın herhangi bir coğrafyasında yaşayan tüm Iğdırlı hemşehrilerimizi;  daha önce aktif siyasette bulunan bulunmayan tüm ağabeylerimizi, arkadaşlarımızı, önderlerimizi, kalbi Iğdır için atananların herkesi ama herkesi bu var olma mücadelesinde yanımızda görmek istiyoruz. Bunu başarabilirsek bu bünye yeniden vücut bulacak tüm virüslerden ve toksinlerden arınacak, aydınlık yarınlar için Türk’üyle Kürt’üyle birlikte yürüyecektir. Sizlere, hepinize en derin saygılarımı sunuyorum”şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası