Iğdırlı Usta Kalem Yurtseven Şen’in Yeni Eseri ‘Ferize’ Kitapçılarda

Tarih : 2016-03-15 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdırlı Usta Kalem Yurtseven Şen’in Yeni Eseri ‘Ferize’ Kitapçılarda

           Iğdır’ın Aralık ilçesi doğumlu ve yazdığı eserlerle hem ulusal hem de uluslararası arenada büyük ses getiren Usta Edebiyatçı Yurtseven Şen’in yeni romanı ‘Ferize’ raflardaki yerini aldı. 

 

Romanının tanıtımını Iğdır’da Levin Cafe’de yapan Yurtseven Şen hayranlarıyla da bir araya geldiği bir imza günü düzenledi. 
    Şen’in yeni eseri ‘Ferize’ 1990 yılında 20 Ocak’ta Bakü’de yaşanan katliamı büyük bir aşk hikayesi üzerinden anlatması ile dikkat çekiyor. Yurtseven Şen kitabı hakkında verdiği bilgide; “Ferize’de 20 Ocak 1990 günü yaşanan elim olayları İlham ve Ferize adlı çiftin 
yaşadığı gönül hikayesi üzerinden o gün orada insanların neler yaşadıklarını anlattım. Ancak eserde 1990 olaylarına nasıl gelindiğini 1920’lerden itibaren başlayan Azerbaycan’ın özgürlük hikayesini, Sovyetler’in neler yaptıklarını da okuyucularımla buluşturuyorum. 
    Okuyucularımız, Azerbaycan başta olmak üzere bölge insanının 70 yıl süren Demir Perdenin karanlık yıllarında neler yaşadığını bu eserle aydınlatma şansı yakalayacaklar ve karanlığa itilmek istenen gerçeklerle bir kez daha güçlü bir biçimde tanışmış olacaklar.” şeklinde 
konuştu.
    Öte yandan Şen’e destek vermek için imza gününe katılan Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay “Aralık’ımızdan böyle bir ismin çıkması ve edebiyat dünyasında çok önemli bir temsilcimiz olması bizleri oldukça gururlandırıyor. Umarım ki tüm dünya Azerbaycan’da 
bugün hala devam eden karanlık fikrin nasıl insanların canlarını yaktığını daha elim hadiseler gerçekleşmeden görür ve buna dur der. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. “ şeklinde konuştu. 
    Yurtseven Şen’in yeni eseri ‘Ferize’ Azerbaycan Kültür Yayınları’ndan çıktı. Iğdırlı okuyucular Kevser Kırtasiye ve Simge Kitabevi’nden eseri temin edebilecekler. Eser internet üzerinden de okuyucusu ile buluşturuluyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası