52. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLAMASI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI

Tarih : 2016-04-04 / Kategori : Kültür & Sanat

52. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLAMASI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI

52. Kütüphane Haftası kutlamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi  ilimizde de yapıldı.

 

    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan Kütüphane haftası Vali Yardımcısı Mevlit Özmen, Kurumların müdür ve memurları, vatandaşlar ve öğrencilerin katılı ile törenle yapıldı.
    Kürsüye gelen Kütüphane Müdürü Muharrem Tenlik, kütüphanenin fiziki şartlarını, okuyucu sayısını, kitap sayısını ve yakın zaman da Bakanlıkça satın alınan fakat ilimize halen gelmemiş, halkın ve öğrencilerin ayağına kadar okuma hizmetini götüren kütüphane aracının biran evvel getirilerek hizmete sokulacağını belirtti.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz “52. si kutlanan Kütüphaneler haftası programına hepiniz hoş geldiniz. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Kitabın pahalı olduğunu söyleyen insanların kitabın bedava olduğu kütüphanelere gitmediğini görmekteyiz. Türk Kütüphaneciler Derneğinin girişimleri ile 1964 den beri Mart ayının son haftası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta boyunca okullarda görsel, yazılı basında kütüphanelerin önemi anlatılır. Haftanın amacı kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamaktır. Ülkemizde en büyük kütüphaneler İstanbul Süleymaniye ve Beyazıt, Ankara’da Milli Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi ve ODTÜ Kütüphanesidir. Tüm Iğdırlıların ve öğrencilerin Kütüphane haftasını kutluyorum. Hepinize kitap ve kütüphaneli bir yaşam diliyorum, saygılarımla.” dedi.
    Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocası Musa Çetin, Türk ilim adamlarının kitapları ile Avrupa’nın bugünkü seviyeye geldiğini anlatarak, millet olarak çok okumamız gerektiğini belirtti.
    2015 yılında en çok kitap okuyan 6 okuyucuya hediyeleri Vali Yardımcısı Mevlit Özmen, Kültür Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz tarafından verildi. Program Serhat Akkuş’un türküleri ve misafirlere ikramlarla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası