PROF. DR. SELİM BAŞAR IĞDIR ÜNİVERİSTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ADAY OLDU

Tarih : 2016-06-15 / Kategori : Eğitim

PROF. DR. SELİM BAŞAR IĞDIR ÜNİVERİSTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ADAY OLDU

PROF. DR. SELİM BAŞAR,”HEDEFİM IĞDIR’A TIP FAKÜLTESİ GETİRMEKTİR”

            Iğdır Üniversitesi  İktisadi ve idari bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Selim Başar Iğdır Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.
         Levin Cefe’de ilde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ve gazete temsilcileriyle  buluşan Başar, “Rektör seçilirsem ilk hedefim Iğdır’a tıp fakültesi getirmek, öğrenci sayısını artırarak Iğdır esnafının yüzünü güldürmek ekonomisine katkı sağlamak olacaktır.”dedi.
         Iğdır’a Tıp fakültesi kurulursa ,Iğdır’ın kaderinin değişeceğini başta Azerbaycan, İran yakın komşu ilçelerden hastaların geleceğine vurgu yapan Başar, Sağlık bilimler Fakültesi açacak, organik tarım, seracılık yaparak boş duran Tigem arazisini alıp yetiştirilen ürünleri Avrupa’ya satacağız “şeklinde konuştu.
             Başar  daha sonra şunları söyledi:    ”Üç ülkeye komşu, potansiyeli yüksek olan Iğdır, çağdaş değerlerle donanmış, halkıyla bütünleşmiş, bilimi, liyakati ön plana alan bir üniversite ile daha güzel yerlere geleceğine inanıyorum. Iğdır Üniversitesini Dünya bilim camiasının birçok alanda iddialı konuma getirmek hedefimiz en önemli motivasyon kaynağımızdır.Müsaadenizle önce kendimi tanıtarak başlamak istiyorum; Doğduğum şehir olan Erzurum’da İlk, orta ve lise tahsilimi tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdim. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladım. Aynı fakülteye 2004 yılında yardımcı doçent, 2008 yılında doçent ve 2013 yılında profesör olarak atandım. Ulusal ve uluslararası çok sayıda makalem, kitabım ve bildirilerim bulunmaktadır. 
    Bu dönemde Uluslararası İlişkiler Bölüm başkanlığı ve fakülte kurulu üyeliği görevlerini yürüttüm. Bilimsel araştırma amacıyla 15’ten fazla ülkede bulundum. 2009-2013 yılları arasında Kars Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler
Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştım. 
    Bu süreçte Kafkas Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi genel koordinatörlüğü ve Tıp Fakültesi Etik Kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. 2013 yılından beri Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurucu dekanlığı görevine atandım. Görevim esnasında İktisat, İşletme ve Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümlerine 9 öğretim üyesi kazandırarak, iktisat ve işletme bölümlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamış bulunuyoruz. Eğitim programlarımızda 4 yıl zorunlu İngilizce ve Rusça dil eğitimi vererek öğrencilerimizin daha donanımlı olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.Fakültemiz, Kafkas Üniversitesi ile işbirliği yaparak yüksek lisans programına öğrenci almıştır. Haziran 2016 itibariyle de fakülte dergimiz yayına başlamıştır.2016 yılı itibariyle de Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığımı ilan etmiş bulunmaktayım. Ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın “Hedef 2023” olarak ifade ettiği kalkınma seferberliğinde Iğdır Üniversitesi için düşündüğümüz misyon Kafkasya’nın en iyi üniversitesi olma amacıdır. Bu kapsamda özellikle Doğu ülkelerinden çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi istihdam etmeyi düşünmekteyiz. Ayrıca anadili İngilizce olan ülkelerden istihdam edeceğimiz yabancı öğretim üyeleri yoluyla üniversitemizde bir İngilizce seferberliği başlatmayı planlamaktayız. Adaylığım ile ilgili olarak tüm öğretim üyelerimizden olumlu geri    bildirimler almanın mutluluğunu yaşamaktayım. Adaylığımız somut projeler          
üretmek ve uygulamak esasına dayalıdır. İlk hedeflerimizden birisi Üniversitemize bir Tıp Fakültesi kazandırmaktır. Bu konudaki gerekçelendirmemiz seçim kitapçığımızda detaylandırılmıştır. Bunu dışında Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu,Teknoloji Fakültesi, Aralık Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü, Kafkasya ve Orta Asya Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü, Katılım Bankacılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi,Uzaktan Eğitim Merkezi ve Teknokent açmayı düşündüğümüz yeni birimlerdir.Bu birimler dışında mevcut birimlerimizin geliştirilmesi ile ilgili çeşitli projelerimiz mevcuttur. Bu projelerimiz ile birlikte öğrenci sayımızı ilk etapta 10 000’e 2023 yılında 20 000’e yükseltmeyi amaçlamaktayız.Tüm öğretim elemanlarımızın yurtiçi ve yurtdışı aktivitelere katılımını sağlayarak üniversitemizin bilimsel camiadaki tanınırlığını artırmak öncelikli hedeflerimizdendir. 
    Öğretim elemanlarımızın özlük haklarına saygı duyarak ve koruyarak bilimsel bağımsızlığı artırmak niyetindeyiz. 
    Ayrıca üniversitemiz bünyesindeki kaynak kullanımında adil davranmanın yönetim esaslarımızın özünü oluşturduğunu ifade etmek isterim.Iğdır Üniversitesi bölgesinde lider konumuna yükselirken ilimizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler yürütmeyi ve Iğdır ile Iğdır Üniversitesi arasında hiçbir sosyal mesafenin olmamasına azami özen gösterecektir. Bu nedenle projelerimiz yapılacak yapıcı eleştirileri çok önemsediğimizi herkesin bilmesini isterim. Üniversitemiz büyüdükçe, üniversitemizin pozitif çıktıları Iğdır ilimize yansıdıkça üniversitemizin ilimiz halkı tarafından daha fazla sahiplenileceği inancındayım. Kampus alanının rehabilitasyonuna hız verdikten sonra üyelerimiz ve Iğdır halkının kullanımına açık rekreasyon alanları oluşturarak dinlenme ve spor aktivitelerini artırmayı ve üniversite ile halkımızı bir araya getirmeyi hedeflemekteyiz. Iğdır kent merkezinde bir sanat galerisi açarak Güzel Sanatlar Fakültemizin eserlerini sergilemeyi düşünmekteyiz.
    Özelde ilimiz genelde bölgemiz, yukarıdaki projelerimizin gerçekleştirilmesinde önemli bir avantaja sahiptir. İlimizden bir iktidar milletvekilinin olması, Kars ve
Erzurum’dan bakanlarımızın ve etkili bürokratlarımızın görevde olmaları
projelerimizin gerçekleştirilmesinde şüphesiz bizlere avantajlar sağlayacaktır.
      Adaylık sürecinin İlimize, Üniversitemize, Ülkemize ve Bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası