Başkan Yikit, Öğrencilere Karne Dağıttı

Tarih : 2016-06-18 / Kategori : Eğitim

Başkan Yikit, Öğrencilere Karne Dağıttı

Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit Iğdır merkeze bağlı Özgür Mahallesinde bulunan M.Akif Ersoy Ortaokulunda öğrencilere karne dağıttı.

 

‘Öğrencilerin sorunlarının giderilmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz’
    Karne dağıtımına geçilmeden önce öğrencilere seslenen Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, belediye olarak öğrencilerin sorunlarının giderilmesi noktasında ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çekerek” Değerli öğrenci arkadaşlarım öncelikle tabi sayın müdürüm de anlattı bir eğitim öğretim yılı daha sona erdi. Bugün itibari ile artık tatile gideceksiniz. Biz şunu her zaman söylüyoruz tatili bolca ve doyasıya yaşayın. Çünkü uzun bir eğitim yılı geçirdikten sonra gerçekten öğrencilerin tamamı bu tatili hak ediyor. Biz tabi öncelikli olarak eğitim noktasında hem okulumuzun eksikliklerinin giderilmesi konusunda hem de öğrencilerimizin eksiklerinin giderilmesi konusunda belediye olarak üzerime düşen her şeyi belki yerine getiremiyoruz ama elimizden geldiği kadar imkânlarımızı zorlayarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
    ‘İmkanlarınızı zorlarsanız çok iyi yerlere gelirsiniz’
     Yikit, öğrencilerin imkanlarını zorladığı zaman iyi yerlere gelebileceğini belirterek” Ben tabi şunu söyleyeyim öncelikle sanki bazı okullarımızda öğrenci profili çok düşük bazılarında ise çok yüksekmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor ama bu doğru bir şey değil. Çünkü her şey beynimizde bitiyor. Ben ilkokulu ortaokulu liseyi çok farklı şehirlerde okudum. İlk üniversite sınavına girdiğim yıl barajı zor aşmıştım. Ama sadece bir yıl iyi bir eğitim aldım ve avukat oldum şuan avukatlık yapıyorum ve aynı zamanda Iğdır belediye başkanıyım. Yani anlatmak istediğim şu gerçekten imkânlarınızı zorlarsanız ve size iyi bir eğitim verilirse bu eğitimi almaktan kesinlikle geri durmayın kesinlikle alın. Belki aranızda ekonomik olarak zor durumda olanlarda vardır ama bu sizi hiçbir zaman yıldırmasın ben çocukluğumda ayakkabı boyacılığı yaptım yani utanılacak bir durum değil” dedi.
    Yikit son olarak da ülkede barış ve demokraside en çok emeği olanların elinde kalemi olanların olduğuna dikkat çekerek” Barış ve demokraside herkesin emeği olacaktır ama en çok emeği olanlar elinde kalem olanlar olacaktır. Onun için elinizdeki kalem hiçbir zaman düşmesin çünkü elinizdeki kalem düştükten sonra hayatın size neler getireceğini asla tahmin edemezsiniz. Bu anlamda ben tekrardan bu başarıyı gösteren tüm öğrencilerimizi ve sizi kutluyorum. Şimdiden bol tatilli günler geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.ılan konuşmaların ardından Yikit, dereceye giren öğrencilere karnelerini dağıtarak kendilerine kitap hediye etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası