KÜLTÜR TURİZM MÜDÜRÜ OSMAN ENGİNDENİZDEN IĞDIR’A MÜZE MÜJDESİ

Tarih : 2016-10-15 / Kategori : Kültür & Sanat

KÜLTÜR TURİZM MÜDÜRÜ OSMAN ENGİNDENİZDEN IĞDIR’A MÜZE MÜJDESİ

 Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz Ankara’dan ilimize müjdeli haber verdi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ile Ankara’da görüşen İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz yaptığı açıklamada “İlimizde bulunmayan ve yokluğu hissedilen Müze eksikliğini Sayın değerli Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürüm Yalçın Kurt ile görüştüm. Sayın Genel Müdürüm Kurt, bu eksikliğin hemen giderilebilmesi ve yatırım yapılabilmesi için merkezi yerde 1500 m2 alana ihtiyaç duyulduğunu, bu alanın tahsis edilmesi halinde müze yapımını başlatacaklarının sözünü verdiler.

                     Bize göre eski halk eğitim merkezi olarak bilinen ve şu anda şehir merkezinde atıl ve çöp yığını halinde olan yer ile Söğütlü mahallesindeki Alagöz Ailesine ait olan Bakanlığımızca koruma altına alınmış bina  olabilir. Elbette takdir yetkililerimizindir. İlimizi ziyaret eden yerli ve yabancı  turistlerin dikkatini çeken Müzemizin olmayışı büyük bir eksiklik, kültürümüz şu an diğer illerde sergileniyor ya da kaybolup gidiyor. Bunların önüne geçmek ve turizme kazandırmak için Müze’nin kurulması gereklidir. Biz Sayın Genel Müdürümüz Kurt’tan  bu müjdeli haberin sözünü aldık, Sayın Valimiz Ahmet Turgay Alpman’ın ve siyasilerimizin de destekleri ve katkıları  ile çalışmalarımız biran önce müzenin gerçekleşmesi yönünde olacaktır.” dedi.

             Iğdır için ihtiyaç olan ve hemen hemen tüm illerde bulunan Müze’nin ilimizde de açılması halkımızı sevindirecektir. Müze açılması ile Kültür varlıklarımızı koruma altına alabileceğimiz gibi, gelen misafirlerimize de tanıtabileceğiz. Şimdiden çalışmalarından dolayı Kültür Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz’i kutluyor ve Iğdırlı adına teşekkür ediyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası