Nahcivan Devlet Üniversitesi ile Akademik İşbirliği Anlaşması

Tarih : 2017-05-04 / Kategori : Eğitim

Nahcivan Devlet Üniversitesi ile Akademik İşbirliği Anlaşması

              Iğdır Üniversitesi ile Nahcivan Devlet Üniversitesi arasında Akademik işbirliği anlaşması imzalandı.
Nahcivan Devlet Üniversitesi’nin 50. Kuruluş Yıldönümü törenine beraberindeki bir heyetle katılan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, düzenlenen törende bir konuşma yaparak, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Salih Muharremov’un şahsında üniversitenin tüm çalışanlarını tebrik ederek, iyi niyet temennisinde bulundu.

 Rektör Alma, bölgemizde bu kadar köklü geçmişe sahip bir üniversitenin olmasının sevindirici olduğunu, bu köklü üniversite ile her sahada işbirliği içinde olmaktan mutlu olacaklarını ifade etti.
 Törende konuşan Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Muharremov, bu anlamlı günde kardeş ülkeden, kardeş bir üniversitenin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı çok duygulandıklarını, Rektör Alma’ın şahsında, heyet üyelerine teşekkür ettiğini ifade etti.
     Tören sonunda yapılan ikili görüşmelerde,  birçok alanda işbirliği yapılması hususunda anlaşmaya varıldı. Anlaşma çerçevesinde, akademik, idari personel ile öğrenci değişimi, farklı alanlarda ortak araştırma projelerinin yürütülmesi, ortak konferans, sempozyum, paneller düzenlenmesi, sosyal, kültürel ve bilimsel toplantılar yapılması, akademik bilgi ve belgelerin paylaşılması konularında görüşmeler yapıldı.
 Yapılan anlaşmanın kısa zamanda işlerlik kazanması için çalışmaların hemen başlayacağı, her iki rektör tarafından ifade edildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası