Rektör Rrof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Tarih : 2017-08-28 / Kategori : Eğitim

Rektör Rrof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

           Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922 tarihinde şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin kahramanlık destanı olan mücadelesiyle kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, birlik beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu büyük ve şanlı zafer,  özgür ve bağımsız bir şekilde sonsuza kadar yaşama ve bayrağımızı göklerde özgürce dalgalandırma irademizin simgesi olmuştur. 

 

Birlik ve beraberlik içinde onurlu bir mücadelenin sonucunda kazanılan bu büyük zafer ile sadece vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelleri atılmıştır. 
Devletimizi zayıflatmak, ülkemizi ve milletimizi bölmek, ötekileştirerek ve kutuplaştırarak ülkemizin ve milletimizin bekasına kastetme emelinde olan iç ve dış mihraklar, tarihte olduğu gibi bugün ve gelecekte de karşılarında yine aziz milletimizi bulacaktır. Bilinmelidir ki bu millet, asla teslim olmadı; olmayacaktır. 
Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıl dönümü vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyor; öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. 
                 Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA
                      Iğdır Üniversitesi Rektörü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası