Teknoloji Kullanımı İle İlgili Eğitim Semineri Düzenlendi

Tarih : 2018-11-03 / Kategori : Eğitim

Teknoloji Kullanımı İle İlgili Eğitim Semineri Düzenlendi

        Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen eğitimler kapsamında, Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerine Eğitimde Teknoloji Kullanımı: “Google Uygulamalarını Etkili Kullanma” eğitimi verildi. Öğr. Gör. Mustafa Cesur tarafından verilen eğitim seminerine akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Seminerde eğitim hayatımız boyunca teknoloji ile iç içe yaşadığımızı belirten Öğr. Gör. Cesur, gerek bilgi teknolojilerinin gerekse eğitim-öğretim teknolojilerinin daha aktif ve etkili kullanılması gerektiğini vurguladı. Özellikle üniversite okuyan öğrencilerin teknoloji okuryazarlığı veya dijital okuryazarlık konularında beceri kazanmalarının oldukça önemli olduğunu kaydeden Öğr. Gör. Cesur, “Bu becerilere sahip olmayan bir öğrenci, mezun olduğunda iş bulmada zorlanacak ve diplomanın tek başına bir işe yaramayacağını, diploma ile birlikte bilgi ve teknoloji okuryazarlığı başta olmak üzere 21. y.y becerileri ile donanımlı olması gerektiğini anlayacaktır. Bu sebeple başlattığımız “Bilgi Okuryazarlığı”, “Eğitimde Teknoloji Kullanımı” gibi konularda başlattığımız seminerler dizisinde amacımız, bu ve benzeri becerileri gerek öğrencilerimize, gerekse akademisyenlerimize kazandırmak ve bireysel kaliteyi arttırmaktır. Belirttiğimiz amaçlar doğrultusunda  “Google Uygulamalarını Etkili Kullanma” eğitiminde ise günlük hayatta yaptığımız çalışmaları daha verimli ve daha organize hale getirerek zaman kazanmak için popüler Google uygulamaları arasında yer alan Google classroom sanal sınıf oluşturma, google formlarla iletişim, anket, etkinlik, kayıt formları oluşturma ve bu formları sanal sınıfta paylaşma, Google dokümanlar ile rapor, ödev, özgeçmiş vb. belge oluşturma, Google keep ile not tutma ve organize etme, slaytlar ile sunum hazırlama eğitimlerini öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterdik” şeklinde konuştu. 
Eğitimin sonunda ise Kahoot uygulaması ile yapılan eğitimle ilgili online sınav yapılırken; sınavda birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere ödüller verildi.
Seminer, Öğr. Gör. Mustafa Cesur’un konuşmasının ardından son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası