BAŞKAN ALİ VAROL“BENİMLE OKUR MUSUN?” PROJESİNDE ÖĞRENCİLERLE KİTAP OKUDU

Tarih : 2018-11-05 / Kategori : Eğitim

BAŞKAN ALİ VAROL“BENİMLE OKUR MUSUN?” PROJESİNDE ÖĞRENCİLERLE KİTAP OKUDU

              Iğdır’a bağlı Melekli beldesi Melekli Şehit Er Aytekin Arslan ilkokulunun kitap okuma etkinliği olan “Benimle Okur Musun?” isimli projesi farkındalık yarattı.
              Belde  kahvesinde kitap okuyan öğrencilerin örnek davranışı, vatandaşların da takdirini topladı.

 

              Iğdır’a bağlı Melekli beldesi Melekli Şehit Er Aytekin Arslan ilkokulunun kitap okuma etkinliği olan “Benimle Okur Musun?” isimli projesi farkındalık yarattı.
              Belde  kahvesinde kitap okuyan öğrencilerin örnek davranışı, vatandaşların da takdirini topladı.
            Şehit Er Aytekin Arslan İlkokulu,3/A sınıfı öğrencileri bu sene başlattıkları “Benimle Okur Musun?” isimli projesini sürdürüyor. Bu kapsamda İlk Önce okul bahçesinde velileriyle kitap okuyan  öğrenciler, bu seferde belde meydanına giderek bir kahvehanede oturanlara kitap dağıtıp onlarla 10 dakikak boyunca kitap okudular. Öğrencilerin bu etkinliğine veliler de destek oldular..
            Öğrencilerin kahvehanede oturup vatandaşlarla kitap okuması onlarıda kitap okumaya teşvik etmesi taktirle karşılandı.
            Kahvehanede oturanlara seslenen Sınıf öğretmeni Özkan Oğan,”Değerli kasaba halkı, Okul olarak çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için çalışıyoruz.Bu kapsamda “Benimle Okurmusun” projesi başlattık öğrencilerimiz sizlere kitap dağıtacaktır. Onlarla beraber 10 dakika kitap okursak çok mutlu olacağız. Amacımız her yerde her alanda kitap okunacağını ortaya koyup farkındalık yaratmaktır”dedi.
KİTAP HER YERDE OKUNABİLİR
          Kitap okumanın önemine dikkat çeken Özkan Oğan, Kitap okumak sadece kütüphanelerde, evlerde, sınıflarda, kapalı mekanlarda değil açık alanlarda da, otobüslerde, dolmuşlarda her yerde okunabileceğini bu proje ile göstermek istedik. Bu proje toplumumuza örnek olacaktır. Hayatımızı başarılı kılmak için kitap okumalıyız. Her birimiz ne kadar çok kitap okursak o kadar anlama ve hayatı anlamlandırma başarısı göstermiş oluruz. Öğrencilerimiz de bu bilinçle bu projeyi başarıyla sürdürüyor diye konuştu.
          3.sınıf temsilcisi Elif Su Coşar’da bir konuşma yaprak, saygıdeğer büyüklerimiz  "benimle okurmusun" projemizi Özkan Oğan öğretmenimle birlikte tasarlayıp hazırladık ,sizlerde destek verip bizlere kitap okumada eşlik ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.Bizim buradaki amacımız    kitap okuma ile ilgili farkındalık yaratmak. Kitap yıllardır evde ve okulda okunduğu bilinir ,hayır! Aslında kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur.bazen parkta bazen araçta ,hatta kıraathaneler de bile kitap okunabilir.kitap bizlerin ufkunu genişletir, dünyanın öbür ucundaki ülkeye bile götürür.doğruyu ve yanlışı yine kitapla öğreniriz.kitap okuyan insan herzaman aydın olur ve çevresine zarar gelmez. Sizlere tekrar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.bol kitaplı günler dileriz.”dedi.
            Şehit Er Aytekin Arslan İlkokulu Müdürü Oktay Maral’da proje hakkında bilgi vererek , Öğretmenimiz Özkan Oğan’ı kutluyoruz. Güzel bir proje yapmıştır. Diğer sınıflarımzıda projeye dahil olacaklardır. Projemizin üç ayağı var. Okulumuzda tüm sınıflarda haftada bir ders okuma etkinliği yapılıyor. Bunun yanında da 3 ve 4üncü sınıf öğrencilerimiz için ikişer kitap belirledik. Okuyorlar ve anlama derecelerini ölçerek onları ödüllendiriyoruz. Bir de açık alanda kitap okuma etkinliği yapıyoruz Bugün de 3 sınıfımız kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi” dedi.
             Kahve de oturan ve öğrencilerle kitap okuyan vatandaşlarda ,çok güzel bir uygulama öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyoruz”dediler.
             Kahvehaneye gelen Belediye başkanı Ali Varol’da kitap okumanın önemine değinerek,şunları söyledi:”Çocuklar okuyun okumak kadar güzel bir şey yoktur.Benim çocuklarımda okudu şimdi mevki ve makam sahibi oldular. Belediye başkanı olarak sizleri ve öğretmeninizi kutluyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası