Iğdır Üniversitesi İle Tebriz Üniversitesi Arasında Çift Diploma Protokolü İmzalandı

Tarih : 2018-11-06 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi İle Tebriz Üniversitesi Arasında Çift Diploma Protokolü İmzalandı

Iğdır Üniversitesi ile İran Tebriz Üniversitesi arasında yapılan anlaşmayla Iğdır Üniversitesinde okuyan öğrenciler, yurt dışında eğitim alma olanağı kazanacak.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Reza Pour Mohammadi arasında imzalanan anlaşma protokolü kapsamında, üniversitemiz öğrencileri Tebriz Üniversitesi diplomasına sahip olacak. Aynı şekilde Tebriz’den gelecek öğrenciler de Iğdır Üniversitesi diplomasını alabilecekler. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında işlerlik kazanması planlanan protokol ile üniversitemizin uluslararası arenada da tanınırlığı artacak.
İmzalanan çift diploma (dual diploma) protokolü ile üniversiteler arası dostluk ilişkilerinin gelişeceğini ifade eden Rektör Alma, günümüz şartlarında sadece bir diplomanın yetersiz kaldığını, üniversite eğitimi alan öğrencilerin çift diploma ile daha rahat iş bulabileceğini kaydetti. Rektör Alma; “Çift diploma programına katılan öğrencilerimiz her iki üniversitenin kültürünü, sosyal yaşamını ve akademik üstünlüklerini edinebilecekler. Böylece öğrencilerimizin vizyonları genişleyecek, yurt dışı kampüslerinden faydalanma şansları olacak ve iş hayatlarında kendilerini daha rahat ifade edebilecekler. Bu anlamda imzalanan protokolün her iki üniversite için de önem arz ettiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıllardan itibaren hayata geçireceğimiz protokol anlaşmasının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası