Iğdır Üniversi Mesuliyet Bilinci Konulu Konferans Düzenlendi

Tarih : 2019-03-28 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversi Mesuliyet Bilinci Konulu Konferans Düzenlendi

        Iğdır Üniversitesi, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliğiyle ile Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda Mesuliyet Bilinci konulu konferans düzenlendi. Konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 
 

         Konferansta Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan TİDEF Genel Başkanı Mustafa Yelek konuşmasında, Türkiye’nin her ilinde seminer programları düzenlediklerini ve STK’lar ile ortak programlar yaptıklarını belirtti. Konuşmasının devamında ise ahlaklı, düzgün ve mesuliyet bilinci olan insanlara ihtiyacımız olduğunu ifade eden Yelek, “Hepimizin medeniyet tasavvuru ve kendi medeniyetimizin değerleri var” diyerek İslami ilimleri tahsil eden gençlerin sorumluluklarına vurgu yaptı. 
            İslam’ın güzelce temsil edilmesi ve doğru tebliğ edilmesinin önemine vurgu yapan Genel Başkan Yelek, buna ulaşmanın yolu olarak sahih dini bilgi ile ihlasın şart olduğunu söyleyerek, insanın kendine ve âleme karşı duyduğu sorumluluğun ana kaynağının, insanın Rabbine karşı duyduğu sorumluluk olduğunu ilave etti. İnsanın Rabbine karşı sorumluluğunun; onu tanımak, bilmek ve iman etmek noktasından yola çıkarak hayatını ibadetleştirmesi gerektiğini belirten Genel Başkan Yelek konuşmasını, Hacı Bektaş’ı Veli’nin sözü olan “incinsen de incitme” sözüyle bitirdi. 
             Yelek’in konuşmasının ardından söz alan Iğdır Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, komünist ve kapitalist rejimlerden örnekler vererek sorumluluk konusunun çok ayrı bir mesuliyet olduğunu, her müminin diğer müminden sorumlu olduğunu kaydetti. Osmanlının Avrupa’ya, Avrupa’nın da Osmanlı’ya hamil olduğunu, Avrupa’nın Osmanlıdan hakikat aldığını belirten Rektör Alma, “Ülkemizin istikrarlı ve istikbali millet olmaktan geçer. Ulusal mantığımızı geliştirmeyiz. Tarihine bizim kadar düşman bir millet yoktur; ama yeniden dirilmemiz gerekir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Durmak yok yola devam’ sözünden yola çıkarak bizimde ülkemizin gelişmesi için her zaman çalışmamız gerekir” dedi.
Konferans, yapılan konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.