HENÜZ DAHA ÜÇ MAZBATA VERİLDİ

Tarih : 2024-04-06 / Kategori : Gündem

HENÜZ DAHA ÜÇ MAZBATA VERİLDİ

31 Mart yerel seçimleri bitti, tartışmalar henüz daha bitmedi.

Seçimin ardından siyasi parti ve adayları genel olarak alınan sonuçlara itiraz edince doğal olarak il seçim kurulu mazbataları veremiyor.

Bugüne kadar Karakoyunlu İlçesi MHP adayı Bayram Ballı,  Hoşhaber beldesi Ak Parti adayı Osman Toka, Halfeli Beldesi DEM Parti Yaşar Sarıtaş  mazbatalarını alırken, diğer tüm belediye başkanları itirazlar devam ettiği için mazbatalarını alamadılar.

Siyasi partiler ilk olarak İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundular ve itirazları reddedildi. Ardından İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi veren siyasi partilerin itirazları dün itibariyle İl Seçik Kurulu tarafından reddedildi.  Ret kararının ardından siyasi partiler 3 gün içinde Yüksek Seçim Kuruluna itiraz etmezlerse eğer, kazanmış olan belediye başkanları Pazartesi günü mazbatalarını alırlar.  

Yok eğer Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunulursa itiraz edilen belediye başkanı mazbatasını ret verildiği takdirde 14’üne  kadar alacağı şeklinde açıklandı.

Şayet ret değil de kabul edilir ve yeniden oy sayımı gibi kararlar verirse verilen karar neticesi beklenilir. Haber:Ali  Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası