Tayvanlı Jacky Chen Iğdır’a misafir oldu

Tarih : 2024-04-15 / Kategori : Kültür & Sanat

Tayvanlı Jacky Chen   Iğdır’a misafir oldu

Ülkesinde elektronik mühendisliği yaparken arkadaşının tavsiyesiyle okuduğu kitapla yola çıkan Tayvanlı Jacky Chen, Kocaeli ilinde tanıştığı Iğdırlı Metin Kabak’ın Iğdır’da misafiri oldu.

Iğdırlı iş insanı Metin Kabak’ın Iğdır da misafiri olan Tayvanlı Jacky Chen, Ramazan Bayramını Iğdır’da geçirdi. Camiye gidip bayram namazı kılanlarla namaz kıldı.
 
Bayram günü Metin Kabak ile mezarlık ziyareti yaparak dua okudu. Iğdır’ın tarihi ve doğa güzelliklerini gezerek merak ettiği Ağrı dağının eşsiz güzelliğini seyretti.
 
2015’ten bu yana 78 ülkeyi bisikletiyle gezen, Seyahati boyunca 3 kez yolu Türkiye´den geçen Chen´in Ağrı Dağını yakından görmek için Iğdır’a geldiğini ve  buradan İran’a oradan da Orta Asya Cumhuriyetine gitmeyi planlayan Tayvanlı Jacky Chen, 5 günden beri Iğdır’da misafir edildi.
 
Koranavirüsten dolayı ara verdiği dünya turu gezisine 2023 yılında yeniden başlayan Tayvanlı Jacky Chen,  Türkiye’ye bu üçüncü gelişim. Türkiye’yi çok seviyorum. Türk insanı hoş görülü ve misafirperver tanıştığım insanlar çay, yemek ikram ediyor. Şimdiye kadar 78 ülkeyi gezdim. Ağrı dağını çok merak ediyordum. Geldim gördüm Metin Kabak ve ailesi beni misafir etti. Kendilerine teşekkür ederim. Buradan İran’a oradan da Orta Asya ülkelerine gideceğim. Sonrada Tayvan’a geri döneceğim. ” dedi.
İş adamı Metin Kabak ,1.5 ay evvel Kocaeli’nde tanıştık yardımcı oldum Ağrı dağını merak ediyordu Iğdır’a devam ettim. Ramazan Bayramı’nı beraber geçirdik bayram namazını beraber kıldık ailem onu çok sevdi kurban bile kestiler. Amaç ülkemizi tanıtmaktı..”şeklinde konuştu.
 
Çinli 40 yaşındaki Jacky Chen, 4 yıl önce bisikletiyle dünya turu yapmaya karar verdi. Çin’de mühendislik yapan Jacky Chen, bisikletiyle dünya turu yapabilmek için mühendisliği bırakmasının ardından 4 yılda 22 bin kilometre yaparak 61 ülkeyi gezdi. 61.ülke olarak Türkiye’ye gelen Chen, bundan sonraki hedefinin ise 40 ülkeyi daha gezmek olduğunu ifade etti.
 
Yola çıkma hayali: Dünyanın güzelliklerini paylaşmak.
Yola çıkmadan önce 2 yıl boyunca planlama yaptığını, para biriktirdiğini ve en sonunda elektrik mühendisi olarak çalıştığı işinden ayrıldığını belirten Chen, “Yola çıkma sebebim arkadaşlarımla dünyanın güzelliklerini paylaşmak ve hayalini kurduğum bisikletle dünya turunu hayata geçirmekti.” diye konuştu.
 
Türkiye’de insanlar evine davet etti.
Türk halkı tarafından her gittiği yerde ilgiyle karşılandığını söyleyen Chen, evlerde misafir edildiğini ve Türklerin kendisine sık sık yemeğe davet ettiğini dile getirdi.
Chen, bazı noktalarda akaryakıt istasyonlarında kamp kurduğunu, buralarda sürekli çay ikram edildiğini de gülerek anlattı. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
Tayvanlı Jacky Chen   Iğdır’a misafir oldu Tayvanlı Jacky Chen   Iğdır’a misafir oldu Tayvanlı Jacky Chen   Iğdır’a misafir oldu Tayvanlı Jacky Chen   Iğdır’a misafir oldu

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası