TERZİ CAHİT USTA 46 YILDIR MESLEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tarih : 2024-04-16 / Kategori : Genel Haber

TERZİ CAHİT USTA 46 YILDIR MESLEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Iğdır’da 46 yıldır terzilik yapan 63 yaşındaki Cahit Dülger, hazır giyim sektörünün hızla ilerlemesine rağmen mesleğini sürdürüyor.

Iğdır’da ki dükkanında 18 yaşında öğrendiği mesleğini devam ettiren Dülger, her sabah erkenden açtığı iş yerinde müşterilerin getirdiği elbiselerin tamirini yapıp, sipariş aldığı giysileri dikiyor.
 
Cahit Dülger, 1978´te terziliğe başladığını, 1986´te ise kendi iş yerini açtığını söyledi.
 
Terziliğin güzel bir meslek olduğunu aktaran Cahit Dülger, mesleğini severek yaptığını belirterek, şöyle devam etti:
 
" Gücümüzün yettiği kadar mesleğimizi yapmaya devam ediyoruz. Tek sorunumuz, mesleği öğretecek eleman yetişmemesidir. Şimdi herkes okuyor. Eskiden sadece bir ustanın yanında 2 kalfa çalışırdı, 3-4 de çırak olurdu. Ama şimdi tek başımıza mesleğimizi sürdürüyoruz. Bütün terziler aynı sorunu yaşıyor. Bütün meslektaşlarımız tek başına çalışıyor."
 
- "Mesleği severek yapacaksın"
 
Terzilik mesleğinin dikkat ve titizlik isteyen bir meslek olduğunu belirten, Dülger"1978 yılından beri bu mesleğin içindeyim. Çıraklık kalfalık, ustalık ortaklık şimdi tek başıma bu işi yürütüyoruz. Elamanım da yok idare ediyoruz ekmeğimiz kazanıyoruz. Eskiden daha güzeldi. Geçimimizi sağlıyoruz.Terziliği Konfeksiyon hazır giyim bizi etkiledi. Yine de işimiz yapıyoruz ekmeğimiz çıkarıyoruz. Geçimimizi sağlıyoruz. Konfeksiyonu beğenmeyen insanlar takım elbise diktiriyorlar. Çırak yetiştiremiyoruz. Kimse 15-20 yıldır çırak gelmiyor. Meslek ölüyor. Bu iş bizle birlikte ölecek gibi bu mesleği severek yapıyorum. Mesleğini severek yapacaksın ki muvaffak olasın severek yapacaksın zoraki meslek olmaz. Hangi sanat olursa olsun işini mesleğini severek yapacaksın çok şükür bu meslek ile ev aldım çocuklarımı okuttum. Emekli oldum.Mesleği bırakmak istiyorum ama arkadaşlar sıkılırsın diyor onun için devam ediyorum. El emeği göz nurudur. Meslek öğrenmeli gençler. Ben İstanbul’a gittim mesleğim olduğu için hemen iş buldum. Meslek sahibi olmak iyidir mesleği olan aç kalmaz. Mesleğini severek yapacaksın.” ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşlarda Cahit beyi yıllardır tanıyorum dört dörtlük terzidir. Yıllardır elbise pantolon yaptırıyoruz. Çok iyi tecrübeli terzidir.”dediler. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası