“Köylerimiz Güzelleşiyor” Projesi Devam Ediyor

Tarih : 2024-04-17 / Kategori : Genel Haber

“Köylerimiz Güzelleşiyor”  Projesi Devam Ediyor

İl Özel İdaresinin başlatmış olduğu “Köylerimiz Güzelleşiyor” projesi kapsamında Oba ve Kasımcan köylerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

       İl Özel İdaresi tarafından başlatılan “Köylerimiz Güzelleşiyor” proje kapsamında vatandaşların yaşam standartları üst düzeyde tutulması ve köylerimizin daha yaşanabilir hale getirilmesi için genel çevre temizliği ve güzelleştirme çalışmaları devam ediyor.
 
Köylerin güzelleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında; Köydeki cadde ve sokakların temizliği yapılarak köy meydanlarındaki moloz yığınları İl Özel İdaresinin İş makineleriyle kaldırılıyor.
 
Talepler doğrultusunda köylerde görüntü kirliliği yaratan ayrıca can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden metruk binalar yıkılıyor. 
 
Köy meydanlarında boya ve badana yapılarak çöp konteynerleri konuluyor.
 
İl Özel İdaresi tarafından köylere konulan yolcu bekleme duraklarının bakım ve onarımları yapılarak köy konakları ve aş evleri önünde bulunan bayrakları yenileniyor.
 
Köy yollarında zamanla yıpranmış, deforme olmuş ve tahribata uğramış kısımların bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor.
 
Köylerdeki çocuk oyun gurupları ve parkların çevre düzenlemeleri yapılarak muhtelif yerlere yöreye özgün ağaç fidanlar dikilerek eksik olan kilit parkeler tamamlanıyor. 
 
Köylerde özellikle okul ve virajlarda bulunan trafik yön levhaları yenilenerek köy meydanlarına İl Özel İdaresince hazırlanan “ Lütfen köylerimizi temiz tutalım” levhaları asılıyor.
 
Köy meydanlarında bulunan arızalı cadde lambalarının durumu köy muhtarlarınca ilgili kurumlara iletiliyor.
 
Ayrıca projenin devamı olarak ilerleyen zamanlarda, Okul ve sağlık ocağı gibi kullanılmayan binaların restore edilerek, kütüphane ve köy evi gibi ortak kullanım alanlarına dönüştürülmesi, köy meydanlarına oturma bankı konulması ile birlikte köy meydanlarında bulunan çeşmelerin restore edilmesi planlanıyor. 
 
İl Özel İdaresinin her zaman araç-ekipman ve insan kaynağı ile oluşan tüm ihtiyaçlara zamanında cevap verebilecek bir güce sahip olduğunu söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Kasım Çarman “İl Özel İdaresi tarafından başlatılan “Köylerimiz Güzelleşiyor” projesi ile köylerde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarının üst düzeyde tutulması hedeflenmektedir” dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası