UNİT BİOTEKNOLOJİ A.Ş. SANAYİ TİPİ DOMATES FİDESİ DAĞITIMINA BAŞLADI

Tarih : 2009-05-09 / Kategori : Genel Haber

BU SENE 16 BİN TON DOMATES ALIMI YAPACAK
Iğdır’da faaliyet gösteren Unit Bioteknoloji A.Ş. sözleşme yaptığı  çiftçilere sanayi tipi domates fidesi dağıtımına başladı.
         

   Unit gurubu Iğdır temsilcisi Niyazi Kızıldağ  gazetecilere  yaptığı açıklamada: “2009 Yılı Sezonu için bölgemiz çiftçileriyle yapılan Sanayi tipi domates ekim dikimi sözleşmeleri gereği, çiftçilerimize vermeyi taahhüt ettiğimiz, viyollerde domates fidelerini,  Bursa Karacabey’de bulunan Fide üretim firmasından  3 adet  Termo King özelliği olan tırla fabrikamıza getirdik. Domates Fidelerini sözleşmeli çiftçilerimize planlı bir şekilde dağıtmaya başlamış bulunmaktayız. Bu ilk parti fidelerimiz, bölgemiz için özenle seçilmiş sanayi tipi domates erkenci çeşitleridir. Bölgemizde bir sinerji ve yeni bir sanayi hamlesinin başlangıcına vesile olmaktan Unit Bioteknoloji A.Ş. ailesi olarak onur ve gurur duymaktayız. İnşallah bölgemiz insanı hak ettiği refaha bu vesile ile bir adım daha yaklaşır.” dedi…
            Tarımsal sektörde ilk yatırımını Iğdır’da hayata geçiren ve geçen yıl kanola ile başlayıp, elma alımı yapan ve bu yılda sanayi tipi domates ektirerek bir ilki başaran Unit firması, bu sezon 110 çiftçi ile sözleşme yaparak 1600 dekarda sanayi tipi domates ektirerek 16 bin ton domates alımı yapacak. Sezon sonuna kadar 12.5 kuruştan bütün domatesleri alarak çiftçiye peşin ödeme yapacak alacağı domatesle salça üreterek iç ve dış piyasaya satacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası