Toplum Destekli Polis Halkı Suç Teşkil Eden Olaylara Karşı Bilgilendiriyor

Tarih : 2009-08-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Baş Komiser İsmail Boyacı, Engin Karaman, Hakan İlgün, Meral Demir Polat 4 polis memuru, Hırsızlık ve benzeri olayları tespit etmek amacıyla komşuların bir birilerine yardımcı olmaları ile ilgili Esnafa bilgilendirici 1500’e yakın broşür dağıttı.
   

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri İsmail Boyacı, Toplum Destekli Polisliğin ülke genelinde 2006 yılında 10 büyük ilde pilot olarak başlatıldığı, İlimiz de  ise Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın öncülüğünde faaliyete geçtiğini  belirtti.
    Baş Komser İsmail Boyacı “Tüm hedefimiz, vatandaşın 24 saat huzur ve güvenini sağlamak, ayrıca hırsızlık, gasp ve benzeri durumlarda ne gibi önlemler almak gerektiğini anlatmaktır. Çalışmalarımızda, polis ile halk arasında ilişkiyi güçlendiriyoruz. Çevrenin sosyal yapısıyla bütünleşmiş, topluma olabildiğince yakın, güvenlik olgusuna bütüncül yaklaşan örnek bir polislik anlayışıyla hareket ediyoruz.                
Amacımız, güvenlik hizmetlerinin, halkın katılım ve desteğini sağlamak suretiyle, etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini, vatandaş-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini ve polislik hizmetlerinin yürütülmesinde çağdaş uygulamaların hayata geçirilmesini sağlamaktır.’’ dedi.
    Yetkililer, vatandaşların çevrelerinde rastladıkları şüphe uyarıcı hareketleri bulunan kişi ve araçları ücretsiz olan 155 Polis İmdat’a bildirmelerini de istediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası