IĞDIR BELDİYE BAŞKANI MEHMET NURİ GÜNEŞ 120 GÜNDE YAPTIĞI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Tarih : 2009-08-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, 120 günde yapmış olduğu çalışmaları bir basın toplantısı ile açıkladı.
          

Başkanlıkta yaptığı basın toplantısında gazetecilere çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Güneş, “Demokratik ve özgürlükçü bir  belediye anlayışı ile çıktığımız bu yolda ilk turumuzu gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
    Farklı kültürlerin, inançların, etnik kimliklerin ve grupların kendilerini ifade etme olanaklarını yaratarak, farklılıkların barış kültürü içinde bir arada yaşamasını savunan demokratik özgürlükçü çizgiyi hakim kılmak en temel amacımız.                        
Yönetime geldiğimiz gün itibariyle eşit ve adaletli hizmet anlayışını tümüyle benimsedik.
    Halk sağlığını tehdit eden ve halkın yaşam kalitesini düşüren altyapı sorunlarını gidererek halkın sağlıklı ve güvenilir bir kentte yaşamasına olanak sağlamak amacındayız.” dedi.
       Yönetime geldiğimiz günden bu yana 900 m2 alana Iğdır’ın ilk Hayvan Barınağını ilk defa biz kurduk diyen Güneş şunları söyledi: ”4.700 mt (4.7 km) yola dolgu yapıldı. 6.450 mt (6.45 km) yol kumlaması yapıldı. Geçmiş döneme ait ödenen personel borcu:  582.091.01 TL Seçimden sonra ödenen personel borcu: 1.983.028,80 TL. Geçmiş dönem borçlardan ödenen piyasa borçları 1.575.351,00 TL Seçimden sonra piyasaya yapılan ödeme: 967.033,00 TL, İşlevsiz olan beton santrali faaliyete girdi. Çürümeye terk edilen parke üretim tesisi tekrar faaliyete geçirildi. Yeniden büz üretim tesisi faaliyette.Yıkama ve eleme tesisi kullanıma açıldı.
    Rus pazarı yeni vizyonu yine halkın hizmetinde. Rus pazarı esnafı ile elele verildi. Yollara parke döşendi. Ve halen çalışmalar devam etmektedir. Katı atık düzenli depolama tesisi faaliyete girecek. İlimiz merkez ve merkeze bağlı 7 belediyenin katı atıkları düzenli bir şekilde depolanması  hedeflenmiştir.        Belediyemiz bünyesindeki zabıtalarda Çevre Koruma Zabıtaları oluşturulmuş ve düzensiz, zamansız çöp çıkaranların kontrol altına alınması çalışması yapılmıştır.        Belediyemiz tarafından asri mezarlığına bekçi binası ve malzeme deposu yapılarak giriş kısım tamiri yapılmıştır.İlimizin çeşitli mahallelerinde 2.100 mt su hattı döşenmiştir.Doğubeyazıt caddesinin refüjlerine 60 adet mazı bitkisi dikildi. Haydar Aliyev parkına 6 adet mazı bitkisi dikildi. Ağaç ve yeşil alanların rutin bakımları düzenli yapılmaktadır.Belediyemiz tarafından sebze haline WC  ve  bekçi kulübesi yapılmıştır. Belediyemiz garajına wc ve işçilere duş yeri yapılmıştır.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası