BİSİKLETLE AĞRI DAĞINA TIRMANIŞ BAŞLADI

Tarih : 2009-08-04 / Kategori : Genel Haber

     Delta bisikletin öncülüğünde Küresel ısınmaya dikkat çekmek için bir gurup çevreci ve medya mensubunun katıldığı bisikletle Ağrı Dağı tırmanışının Iğdır kısmı başladı.

     Ağrı Dağı’na tırmanacak olanlar ilimize  gelerek Baydar bisikletciliğin misafiri oldular. Bisikletle Ağrı Dağı’na tırmanacak olanlarla yemekte bir araya gelen Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı, Dağa tırmanacak olan 21 kişi ile şehir merkezinde  bisikletle tur attı. Vali Karahisarlı, burada yaptığı açıklamada “Ağrı dağı dünya nüfusunun %95’i tarafından tanınıyor biliniyor.Ağrı Dağında yamaç paraşütü, kayak, yayla turizmi yapılabilir. Herkesi Ağrı Dağı’nı görmeye  tanımaya davet ediyorum. Gelsinler gezsinler görsünler. Bisiklet binmekte bir spor dalıdır. Bayanlarda bisiklet binmeli. Delta ve Baydar  bisikleti bu organizasyondan dolay kutluyorum” dedi
    Delta bisiklet adına konuşan   Gökcan Baydar’da ”20 katılımcı  ile Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan bisikletle Ağrı Dağına çıkacağız. Küresel ısınmaya dikkat çekmek için çıkıyoruz. Iğdır’da  bisikleti  çok kullanan bir araç Delta bisiklet olarak bu faaliyeti yapıyoruz.yarın sabah erkenden tırmanacağız. 
   Dünya artık bir tehlikenin eşiğinde bunun adı da “Küresel ısınma” Ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla, Ağrı tırmanışı gerçekleştiriyoruz. İnsanların Yaşamını etkileyen çevre, tüm canlıların varlıklarını sağlıklı sürdürebilmeleri açısından hayati önem taşımaktadır. 
   Çevre kirliliğinin yarattığı küresel ısınmanın etkileri dünyada alarm verirken ülkemizde etkileniyor. Ülkemiz Küresel ısınmadan nasibini alıyor.
Doğa uyarıyor Ağrı Zirvesi küresel ısınmanın etkisiyle eriyor.” şeklinde konuştu.
   Bir hafta sürecek olan Tırmanışa  Profesyonel sporcular, basın ve bisiklet sporuna gönül veren kişilerden oluşan Gökcan Baydar, Ulaş Baydar, Yüksel Baydar, Selami Baydar, Bengüç Özerdem, Taner Doğru, Mehmet Cemal Yıldız, Barış Topçu, Burak Murat Bayram, Serhad Kangöz, Burak Kinet, Evren Okçu, Orkun Doğru, Güldem Ulutürk, Hasan Çağdaş, Umut Bektaş, Kameramanlar, Basın ve Medya Ekibi  katılıyor. Sabah erkenden Ağrı ili Doğubayazıt ilçesine hareket edecek olan bisikletçiler Eli köyünden bisikletle dağa doğru tırmanmaya çalışacaklar.
   Program 1.gün   yola çıkış, Iğdır’a varış, konaklama, 2.gün Iğdır’dan yola çıkış, Eli köyüne varış,  3200 ana kampa tırmanış, kamp, 3.gün 3200 ana kamptan 4200 ileri kampa aklimatizasyon tırmanışı, 3200 ana kampa iniş, 4.gün, 3200, ana kamptan 4200 ileri kampa tırmanış, kamp kurma, 4700 e aklimatizasyon  tırmanışı, 4200 ileri kampa iniş, 5.gün 4200 ileri kamptan 5137 zirveye tırmanış, 3200 ana kampa iniş. 6.gün, 3200 ana kamptan, Iğdır’a dönüş, 7.gün Kültür Gezisi 8.gün dönüş” olacak. Biskiletcilerle başta vali  S.Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Gençlik ve spor il müdürü Metin Özen, Çevre ve Orman müdürü Taner Tazegün, Baydar bisikletcilik adına İbrahim ve Ekrem Baydar da katıldılar.
    Ekrem Baydar”60 Yıldır ailece biu işi yapıyoruz. Bu organizasyonun İlimizde yapılması bizleri çok mutlu etmiştir dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası