Pozitif Düşünce Platformunda Igdır'ın Sorunlarını Tartıştı

Tarih : 2010-10-13 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Pozitif Düşünce Platformunda Igdır’ın kalkınması için neler yapabiliriz?  Sorunlarımız neler? Iğdırlı zenginler neden Iğdır’a yeterli yatırımı yapmıyor? Iğdır’a yatırım yapılması için neler yapılmalı? gibi  konular haftanın tartışma programı oldu.
       

İlimizin kalkınması için üç  ana başlık  tesbit ettik. 1.Tarımcılık 2.Hayvancılık 3.Turizim Dr. Memet Kum, “Platformumuzun dost sohbetlerine  10.10.2010  günü saat 14 de  Dr. Ahmet  Metin  Kumlay’ı konuk ettik. İlimizin gelirinin ana kaynağı olan tarım ile ilgili tesbitleri ana hatları ile bizimle paylaştı. İleride daha geniş bir sunum yapmak üzere kendisinden söz  aldık.Öncelikle  ilimize yatırım yapılabilmesi için  alt yapı uygun hale getirilmelidir. Havayolu ve demiryolu bağlantılarımız  bir an önce oluşturulmalı ve demiryolu bağlantısı tarımsal alanlara zarar vermeyecek şekilde planlanmalıdır. Demiryolu ağı İran, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Çin’e uzanmalıdır. İlimizin milletvekillerinin siyasi desteği ile Sayın Valimiz Amir Çiçek’in öncülüğünde Üniversitemizle işbirliği yaparak Iğdırlı iş adamları ve Iğdır’a yatırım yapmak isteyen yabancı işadamları ile geniş katılımlı ve geniş boyutlu toplantılar düzenlenmelidir. Sorunlarımız uzmanların katılımı ile masaya yatırılmalı, enine boyuna tartışılmalıdır. Tesbitleri  yapıldı.
Konuk  Dr. A. Metin Kumlay, İlimizin geçim kaynağı  olan tarımsal alandaki sorunlarımızı ve yapılması gerekenleri ana başlıkları ile bizimle paylaştı.
 1.Pazarlama sorunumuz  mutlaka halledilmeli.
 2.Tarıma dayalı sanayi olmalı
 3.Ürün  planlaması yapılmalı. Üç-beş ürüne konsantre olunmalı. Markalaşmaya gidilmeli
 4.Eko kentler oluşturulmalı..
 5.Organik tarıma  yönelinmeli..
 6.Avrupa Birliği hibe programları bilinmiyor. Halka anlatılmalı
 7.Valilik proje ofisi etkin hale getirilmeli.İl tarım müdürlüğü üniversite ile işbirliği yaparak halkı bilinçlendirmeli
 8.Tarım İl müdürlüğü daha etkin  çalışmalı.
 9.Bu alanda  personel eksiği giderilmeli.
Sayın hocamızın tesbitlerine katılıyoruz.İleri bir tarihde hocamızı misafir edeceğiz.Daha ayrıntılı bir şekilde tesbitlerini paylaşacağız.. Bugün ki toplantımıza Emekli Mak.Müh Salman BAĞRUL, Öğretim Görevlisi  Sözer AKYILDIRIM, Mak.Müh. Kenan KARADAĞ, Çev.Müh Ersan ORAL, Kredi Yurtlar Müdürü Halil ÇAVLU, Ecz. Ataman TOKSÖZ, Emekli Kütüphaneci Muhtar KOÇ, Eğitimci  Yavuz Bağcı, Dr.Güven ÇECE, Dr .Mesut BAVAĞRA,  DR. Murat ARAS, Dr. Ercan ARAS, Dr. İlyas Ali SULTANGİL, Dr. Mehmet KUM, AKUD Onursal Başkanı Coşkun OLUZ, TSE il temsilcisi Arif VURAL ve emekli bankacı Hasan TEKİN katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası