HACI ADAYLARINA KABE MAKETİ ETRAFINDA HAC TATBİKATI YAPTIRILDI

Tarih : 2010-10-13 / Kategori : Genel Haber

      Iğdır il müftülüğü tarafından, bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına, Kabe maketi etrafında tatbikat yaptırılarak, hac vazifesi hakkında bilgiler verildi.
  

İl merkez camii'nde il müftülüğü tarafından düzenlenen tatbikata ilimizden bu sene hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adayları katıldı. Hacı adaylarının nasıl ihrama gireceği gösterildikten sonra camii ortasında kurulan Kabe maketi etrafında temsili olarak tavaf ile Safa ve Merve yürüyüşü gösterildi.  Bay ve bayan hacı adaylarına müftülük personellerinin öncülüğünde tavaf yaptıktan sonra gruplar halinde Safa ile Merve arasında yapılacak yoluculuk ve okunacak dualar konusunda bilgi verildi.  İl müftü vekili ve il müftü yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, ”Iğdır’da 2010 yılı içinde hacı adaylarına kutsal topraklarda dini vecibelerini yerine getirirken zorlanmamaları için müftülük olarak seminerden geçirdiklerini bu seminerlerde tavaf, Safa ve Merve yürüyüşü ile burada uyulması gereken kuralları detaylı olarak anlattıklarını“ belirtti. Hacı adayı Abdullah Düger “müftülük tarafından bizlere hacda neler yapacağız, şeytanı nasıl taşlayacaksın, uçağa nasıl bineceksin, arabaya nasıl bineceksin, kurbanı nasıl keseceksin bunları öğrettiler” dedi. Reşat Düger ise “Kabe’nin etrafında dönme Kevser taşının nasıl tavaf edileceğini bize gösterdiler.” dedi.
        İlimiz hacıları 13  ile 17 Ekim arasında hacca gidecekler.  İlimiz hacılarının 13 ile 17 Ekim tarihlerinde kutsal hac yolculuğuna çıkacakları belirtildi. İl müftüsü  Nuri Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, “dünyada en iyi hac organizasyonunu diyanet işleri başkanlığı'nın gerçekleştirdiğini ifade ederek her yıl Suudi yetkililerinden teşekkür aldıklarını” söyledi.  Değirmenci, Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurarak kesin kaydı yapılan 139  hacı adayından 53 kişisi diyanet tarafından geri kalan 56 kişi ise özel bir şirketle gideceğini Iğdır’da hacca gitmek için başvuru yapan 1400 kişi olduğunu ifade etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası