IĞDIR AKUD KULÜBÜNDEN VALİ AMİR ÇİÇEK'E ZİYARET

Tarih : 2010-10-14 / Kategori : Genel Haber

     İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü (AKUD) ekibi Vali Amir Çiçek’ i, ziyaret ederek dağcı şilti hediye ettiler.
    

Iğdır AKUD Onursal Başkanı Coşkun Oluz beraberindeki ekip;  Sadık Oğan Bülent Mavzer, Murat Akkuş, Dr. Mehmet Kum, Erhan Alagöz ve Gençlik Spor İl Müdürü M.Metin Özen  ile birlikte, Iğdır Valisi Amir Çiçek’i  makamında ziyaret ederek ‘30 Ağustos Uluslar Arası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı’ da verdiği destekten dolayı kendilerine teşekkür ettiler.
      Vali Amir Çiçek Ağrı Dağı’nın gerek yurt içi, gerek yurt dışında tanıtımında bu tür sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünün altını çizerek, Iğdır AKUD ekibine yaptığı bu tür gönüllü çalışmaların bizlere güç verdiğini ve bu çalışmalardan dolayı taktir ettiğini söyledi. Çiçek; “ Ağrı Dağı hepimizindir. Bu kapsamda, yapacağımız her projenin sırf Iğdır’ımızın değil, çevredeki komşu illerimizi de katkı sağlayacağı inancındayım. Bunun içinde yapılacak olan projelerde ilin alt yapısı esas alınarak, buna yönelik çalışmalarla bölgeye turist akını sağlanarak, bu doğrultuda bölgeye daha fazla katkı getireceği görülecektir” dedi.
      Iğdır Gençlik Spor İl Müdürü M. Metin Özen ise, Bu yıl Iğdır’da dördüncüsü yapılan Ağrı Dağı Zafer Tırmanışında Iğdır AKUD ekibinin, bizlere çok büyük katkı sağlamış olduğunu, bu doğrultuda kendilerine, valimizin şahsında teşekkür ederek, önümüzdeki yıl aynı ekiple Ağrı Dağı’nın,  tanıtılmasına ilişkin yapılacak olan festival ve uluslar arası tırmanışta güzel bir organizasyon yapacaklarını belirtti.
      AKUD üyesi Dr Mehmet Kum ise;  “ileride Iğdır Havaalanı’nı açılması ve Iğdır Pamuk Dağı Kayak Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle, Iğdır Ağrı Dağı’nın turizm açısından,   daha cazip bir hale gelecektir. Bu doğrultuda Korhan Yaylası’nda bir ağaçlandırma çalışması yapılması ve burada bulunan dağcı kamp tesislerinin faal hale getirilmesi, bölgeye gelen dağcı ve turistlerin işlerini daha da kolaylaştıracaktır “ dedi.
       Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF)  Iğdır İl Temsilcisi ve AKUD Onursal Başkanı Coşkun Oluz ise, Her yıl geleneksel olarak yapılan Iğdır Ağrı Dağı Festivali’nin 30 Ağustos Uluslar Arası Zafer Tırmanışı’na denk getirilmesi teklifinde bulunarak, bu bağlamda Uluslar Arası Zafer Tırmanışı’na katılımın daha fazla olacağını kaydetti.  
      Iğdır’ın bölgede turizm ve dinlence merkezi olması konusunda, bir proje hazırlayarak Iğdır valisine sunan Oluz;  ayrıca Ağrı Dağı’nın daha cazip hale getirmek için, Ağrı Dağı Festivali ve Zafer Tırmanışıyla ilgili, bir proje hazırlayarak Iğdır valisine en kısa zamanda sunacaklarını ifade etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası