168 Kişi Kapasiteli Özel Üniversite Yurdu İnşaatı Temeli Atıldı

Tarih : 2011-03-16 / Kategori : Genel Haber

168 Kişi Kapasiteli Özel Üniversite Yurdu İnşaatı Temeli Atıldı

Kafkas Özel Öğretim ve Yurt İşletmeciliği tarafından yaptırılacak 168 kişi kapasiteli özel erkek öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı.

Konaklı Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine Iğdır Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Hakkı Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Defterdar Mehmet Durusoy, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Iğdır Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, “eğitim hizmetlerine sadece devletin değil, özel kurumların da ilgi göstermesinin çok güzel bir durum olduğunu” ifade etti.  Vali Çiçek, 'Toplumun her kurumu eğitime katkı yapmalıdır. Kafkas Özel Öğretim Kurumunu yaptığı bu örnek davranıştan dolayı kutluyorum” dedi. Çiçek, Iğdır Üniversitesinin Iğdır da ki eğitime büyük katkı sağladığını, Üniversitede eğitim gören öğrencilere barınma konusunda sivil toplum örgütlerinin de destek olması gerektiğini belirtti.  Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ise, ”Iğdır Üniversitesinin Iğdır eğitimine büyük katkı sağladı. Amacımız fiziki şartları daha iyi hale getirterek Iğdır Üniversitesini eğitim alanında üst sevilere çıkartmaktır” şeklinde konuştu.  Yılmaz, Üniversite öğrencilerine yurt yaptırarak örnek davranış sergileyen Kafkas özel öğrenim kurumlarına teşekkür etti. Kafkas Özel Öğretim ve Yurt İşletmeleri Yönetim Kurulu üyelerinden İsmail Arabacı temeli atılan Yurt ile ilgili genel bilgiler verdi. Törende konuşmaların ardından daha sonra toplam 2 bin 230 metrekare alan üzerinde ve 5 katlı ve 530 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde yaptırılacak erkek öğrenci yurdunun temeline ilk harç Iğdır Valisi Amir Çiçek ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından atıldı. Yurt inşaatının gelecek eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası