İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya Merkezi Hastane Randevu Sistemini anlattı:

Tarih : 2011-06-24 / Kategori : Genel Haber

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya Merkezi Hastane Randevu Sistemini anlattı:

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, MHRS hakkında bilgi verdi.

            MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı  Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.
Randevu nasıl alınır?
•Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır.
•182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
•Vatandaş, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
•Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır. Dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Açıklamasında şunları da kaydetti.
İlimizde de 14 Mart 2011 tarihinde aktif hale getirilen MHRS Alo 182 randevu hattı vatandaşlarımızca kullanılmaya ve tercih edilmeye başlandı.20 Haziran 2011 tarihine kadar 13.678 kişi Alo 182 den randevu alarak muayene oldu. MHRS nin işleyişi ve daha çok kişiye ulaşılması amacıyla İl Müdürlüğümüz: İl, ilçe, belde ve köylerdeki tüm halkımıza ulaşmayı hedeflemiş, konu ile ilgili halkın yoğun olarak bulunduğu kafeterya, market, kahvehane ve benzeri işyerlerinde bilgilendirme çalışmaları yapılmış,   tüm yerleşim birimlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, afiş ve broşürler dağıtılmış, Aile hekimleri ne kendilerine bağlı nüfusa MHRS yi tanıtmaları,  bilgilendirmeleri talimatı verilmiştir.
Ayrıca Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA “Bir sağlıkçı yakınımda yok ki hastanede işim yürüsün” diyen vatandaşlarımıza,  o devrin artık çok geride kaldığını artık kimsenin hastane kuyruklarında mağdur olmayacağını, yapmaları gereken tek şeyin MHRS den aldığı randevu saatinde hastanede olmaları gerektiğini, sorunla karşılaştıklarında ise MHRS hasta kabul birimine müracaat etmelerini söyleyerek halkımıza sağlıklı günler diledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası