Sınav öncesi gürültü uyarısı

Tarih : 2011-06-24 / Kategori : Genel Haber

 Sınav öncesi gürültü uyarısı

         Iğdır Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün, 25-26 Haziran 2011’de yapılacak olan  LYS sınavı öncesi vatandaşları gürültü yapmamaları konusunda uyardı.

          Gürültünün; konsantrasyon bozukluğu, hareketlerin yavaşlaması gibi performans etkileri gösterdiğini söyleyen Tazegün, sınav sırasında kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını hatırlattı.
Tazegün yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere ses, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmakla birlikte, istenmeyen, rahatsız edici sesler gürültü olarak tanımlanmakta ve insan sağlığı üzerinde geçici veya sürekli işitme bozuklukları gibi fiziksel etkiler; kan basıncının artması, dolaşım bozuklukları, solunumda hızlanma, kalp atışlarında yavaşlama, ani refleks gibi fizyolojik etkiler; davranış bozuklukları, aşırı sinirlilik ve stres gibi psikolojik etkiler; ile iş veriminin düşmesi, konsantrasyon bozukluğu, hareketlerin yavaşlaması gibi performans etkileri göstermektedir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin geleceği için büyük önem taşıyan  LYS Sınavı 25-26 Haziran 2011’de yapılacaktır.  Bu sınavların daha sağlıklı bir ortamda yapılması, adayların dikkatlerinin dağılmaması için; düğün nişan gibi cemiyet faaliyetlerinde, korna ve benzeri cihazlarla gürültü yapılmaması, motorlu taşıtların çıkardıkları sesin kontrol altına alınması gerekmektedir” dedi.
             Yasal hatırlatmalarda da bulunan Tazegün şu uyarılarda bulundu:“Bilindiği üzere; 5491 sayılı kanunla değişiklik yapılan 2872 sayılı Çevre Kanununda; ‘Kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde yönetmeliklerde belirtilen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasaktır. Ulaşım araçları şantiye, fabrika, atölye, işyeri, hizmet binaları ve konutlardan kaynaklanan gürültü ve titreşimin yönetmeliklerde belirlenen standartlara indirilmesi için faaliyet sahipleri tarafından gerekli tedbirler alınır” hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm gereği ilimizde YLS  sınavı öncesinde ve sınav sırasında özelikle sınav yapılacak okulların yakınlarında, gürültü yapılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Halkımızın bilgisine sunulur”

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası