Okullar Tatİl Oldu, Çocuklar İşbaşı Yaparak Çalışmaya Başladı

Tarih : 2011-06-24 / Kategori : Genel Haber

 Okullar Tatİl Oldu, Çocuklar İşbaşı Yaparak Çalışmaya Başladı

        Iğdır’da okulların tatile girmesiyle birlikte her yaz olduğu gibi bu yaz da bazı çocuklar aile bütçesine katkı için çalışmaya başladı.

          Arkadaşları tatil yaparken çalışmak zorunda kalan çocuklar, günde 15-20 lira kazanabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Dar gelirli ailelerin çocuklarından bazıları, okulların tatil olmasıyla birlikte işyerlerinde çırak olarak çalışırken, bazıları da sokaklarda ayakkabı boyacılığı, tartıcılık, Mısır satıcılığı ve pazarlarda el arabası ile taşımacılık yaparak aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyor.
          Kentte salı ve çarşamba günleri kurulan pazarda el arabasıyla taşımacılık yapan çocuklar, kazandıkları paraları ailelerine teslim ediyor. Yaşları 10 ile 12 arasında değişen onlarca çocuktan sadece biri olan M. T. “Günde ortalama 15 lira kazanıyorum. Kazandığım paranın bir kısmı ile evimizin meyve sebze ihtiyacını karşılarken, kalan kısmını ise anneme veriyorum” dedi. Sabahın erken saatlerinden itibaren alışveriş merkezleri ve işlek cadelerde boyacılık yapıyorlar.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası