Iğdır’da İlk Kez Sertifikalı Fidan Üretimi Başladı

Tarih : 2011-11-25 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da İlk Kez Sertifikalı Fidan Üretimi Başladı

Meyvecilik sektöründe son yıllarda iklim açısından her türlü meyveyi yetiştiren Iğdır’da ilk kez sertifikalı fidan üretimi başladı.

          Iğdır’da ilk kez sertifikalı fidan yetiştiren Ziraat Mühendisi Turgay Bağrı, Iğdır'da sertifikalı meyve fidanı üretimine başladığını belirtti.
           Iğdır Çevre yolu üzerinde 100 dönümlük bir arazide meyvecilik sektörüne yatırım yapan Ziraat Mühendisi Turgay Bağrı, ürettiği sertifikalı meyve fidanlarını Iğdır ve çevre illere satıyor.
             Iğdır  şartlarında ürettikleri sertifikalı fidanları pazara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Turgay Bağrı, gazetecilere yaptığı açıklamada  ”Iğdır sertifikalı fidan üretiminde geç kaldı. Iğdır meyvecilik sektöründe ön planda geldiği halde fidan yetiştiriciliğinde kendini iyi tanıtamamıştır.  Biz Iğdır’ın kendine öz şalak kaysısının sertifikalı anlamında yetiştirdik. Sertifikalı fidanı bazı iller amatörce yaptıkları için  iki yılda hazır hale getiriliyordu. Bizim fidanlarımız 1. yıl içinde hazır hale geldi. 20 bin sertifikalı fidan üretimi yaptık. Sertifikalı üretimde Elma, Armut ve diğer meyve fidanlarının da sertifikalısını yetiştireceğiz.  "Iğdır'ı meyvecilik bölgesi yapmaya kararlıyız." dedi.
Bağrı, Bizlere bu konuda teknik açıdan yardımcı olan  Iğdır   İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü  Mehmet Nuri Turan’a desteklemelerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Iğdır   İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü  Mehmet Nuri Turan, “Iğdır gerek iklim yapısı, gerekse toprak yapısı meyvecilik için oldukça uygun bir ortam sunuyor. Iğdır şartlarında yetiştirdiğimiz sertifikalı fidanlarla, meyvecilik sektörünün altyapısını oluşturmaya çalışacağız. Bu konuda deneyimli uzman bir teknik ekibimiz de çalışmaları takip edecektir” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. hüseyin 2011-11-28 07:29:11

    Iğdırın sizin gibi çalışkan insanlara ve yöneticilere çok ihtiyacı var. başarılı ve özverili çalışmalarınızın devamını dilerim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.