Iğdır'da "Kalite Eğitimi" Semineri

Tarih : 2011-11-26 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemi (KYS) Baştetkikçisi ve Eğitmeni Kadir Yaşar Efendioğlu, "En güzel yatırım, insana yapılan yatırımdır. 

        Çünkü bu yatırım geri dönüşü olan yatırımdır" dedi.  Efendioğlu, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ile Serhat Kalkınma Ajansı'nın işbirliğinde yürütülen, "Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Kalite Belgesi Alıyor" adlı proje kapsamında Ticaret Odası çalışanlarına kalite eğitimi semineri verdi.
          Efendioğlu, burada yaptığı konuşmada, KYS'nin kurumlara sistemli bir yönetim kazandırarak, insanlara daha iyi hizmet imkanı sunduğunu söyledi.
Efendioğlu, "Bir dünya ve Türk standardı olan TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı, aynı zamanda bir yönetim sanatıdır ve tüm yöneticiler de bu sanatın inceliklerini bilmek zorundadırlar. Artık yabancı ISO belgesi devri kapanacak. Sayın Başbakanımız genelge yayımladı. Artık yerli belge kullanılacaktır. İşimizi iyi yapmalıyız. En güzel yatırım, insana yapılan yatırımdır. Çünkü bu yatırım geri dönüşü olan yatırımdır. Yanınızda çalışan ve işini iyi yapanları motive edin. Onlara sevgi gösterin, bu sizi başarıya götürecektir" diye konuştu.
               Müşteri memnuniyetinin önemli bir ilke olduğuna dikkati çeken Efendioğlu, şunları kaydetti:"Hizmet verdiğiniz sizden alışveriş yapan müşterilerinizi ziyaret edin. Siz ziyaret etmezseniz başkaları edecektir. Bunu böyle bilin. O zaman müşterinizi kaybedeceksiniz. En iyi patron ahlaklı iş yapandır. 'Bugün dünyada en ahlaklı iş yapan tüccar kimdir desek- Yahudilerdir' diyebiliriz. Bunun için para kazanmak ve tutunmak için ahlaklı olmalı ve kaliteli ürün üretmeliyiz. Her şey para demek değildir. İyi bir dost, paradan değerlidir. Bazı işlere de bu şekilde bakmalıyız. Unutmayın, izlemediğin, ölçmediğin, değerlendirmediğin hiçbir iş senin değildir."
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan da KYS'nin kurumlara sistemli bir yönetim anlayışı sunduğunu ifade etti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası