CHP, Aşure gününün resmi tatil olması teklifinde bulundu

Tarih : 2011-11-28 / Kategori : Genel Haber

CHP, Aşure gününün resmi tatil olması teklifinde bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Muharrem Ayı'nın 10'ncu gününün resmi tatil yapılması için kanun teklifi verdi. 

          Teklif yasalaşırsa, Muharrem Ayı'nın 10'ncu günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilecek.  CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, TBMM Başkanlığı'na, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi.
-GEREKÇE-
          Özgündüz, teklifin gerekçesinde, Kerbela Olayı'nın yaşandığı ay olan Hicri takvime göre Muharrem Ayı ile Muharrem Ayı'nın 10'ncu günü olan "Aşura Günü"nün özel bir öneme sahip olduğuna işaret ederek, şöyle dedi: "Muharrem Ayı'nda ülkemizde yaşayan özellikle milyonlarca Alevi, Caferi, Nusayri, Bektaşi ve Mevleviler Kerbela Olayı'nı anmak amacıyla geçmişten beri çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve Muharrem Ayı'nın 10'uncu günü, yani Aşura Günü'nde, bu yurttaşlarımız en sevdiklerini, en yakınlarını kaybetmiş gibi o günün anlamına uygun olarak 'matem'e bürünerek; günlük faaliyetlerini bırakıp İmam Hüseyin ve yakınlarını anmak amacıyla çeşitli merasimler yaparlar.
           Muharrem Ayı'nda bahsi geçen inanç mensupları Matem Orucu tutmaktadırlar. Dolayısıyla Hicri takvime göre Muharrem Ayı'nın 10'uncu gününün resmi olarak tatil ilân edilmesi o günü gereği gibi yaşamak isteyen milyonlarca yurttaşımızın isteğini yerine getirecektir."
-TEKLİF NE GETİRİYOR?-
            Teklif ile Muharrem Ayı'nın 10'ncu gününün tatil yapılması amaçlanıyor. Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'un 2'nci maddesinin C fıkrası, "1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü tatili ve her yıl Hicri takvime göre Muharrem Ayının 10'uncu günü Aşura Günü tatilidir" şeklinde değiştiriliyor.
Teklif yasalaşırsa, Muharrem Ayının 10'uncu günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilecek.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası