Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisinin 3. Sayısı Yayımlandı

Tarih : 2011-11-28 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisinin 3. Sayısı Yayımlandı

        Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerinin eğitim işlevinin yanısıra araştırma yapmak, bilgiyi yaratma ve değişik formlara sokarak yeni veriler elde etme gibi çalışmalarının olduğunu ifade etti.

            Üniversitelerin, modern iletişim ve bilişim endüstrilerini ve temel fen bilimleri ve biyolojiyi ciddi olarak etkilediğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bu etkilerin farkında olan Iğdır Üniversitesi'nde araştırma faaliyetlerini genişleterek, çoğunlukla da disiplinlerarası konumlandırma çabası içerisine girmiştir. Ülkemizde ve bölgemizdeki günlük yaşantının temeline yeni şekil verecek sonuçlar doğurabilecek araştırmalar, Iğdır Üniversitesi'nin tüm bölümleri tarafından yapılmaya başlanmış olup, her geçen gün daha da genişletilerek sürdürülmektedir. Üniversitemiz bünyesinde kurulmasına hız verilen laboratuvarlar ve araştırma merkezleri, Iğdır Üniversitesi'nin can damarları haline geleceklerdir. Ancak buralarda ve hali hazırda öğretim üyelerince yapılan araştırmalarda edinilen bilgilerin diğer bilim adamları ile paylaşılması amaçlanmaktadır."

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.