Sigara Kaçakçılarına 7 İlde Eş Zamanlı Operasyon: 26 Kişilik Çete Çökertildi

Tarih : 2011-12-03 / Kategori : Genel Haber

Sigara Kaçakçılarına 7 İlde Eş Zamanlı Operasyon: 26 Kişilik Çete Çökertildi

      Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen kaçak sigara operasyonunda aralarında bir öğretmen ve Vanlı bir depremzedenin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen kaçak sigara operasyonunda aralarında bir öğretmen ve Vanlı bir depremzedenin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Çete operasyonu kapsamında 7 ayrı ilde eş zamanlı operasyonda 174 bin 910 paket çeşitli markalardaki gümrük kaçağı sigaraya el konuldu.
           İran ve Irak'tan katır sırtlarında Türkiye'ye sokulan kaçak sigaraların Bursa'ya getirilerek piyasaya sürdürüleceği yönündeki bilgi üzerine harekete geçen polis ekipleri, 8 aylık hazırlığın ardından operasyon için harekete geçti.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Bursa, Rize, Van, Iğdır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Eskişehir'de çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Şebekenin kaçak sigaraları piyasaya sürmeye çalıştığını belirleyen polis, operasyonlarda ilginç manzaralarla karşılaştı. Çete üyelerinin kaçak sigaraları buzdolabı, kanepe ve mobilyalar arasında gizlediğini belirleyen polis, 26 kişiyi gözaltına aldı.
Toplam 174 bin 910 paket sigara, 6 bin 214 adet cinsel gücü artırıcı kaçak ilaç ile 31 adet cep telefonunu el konuldu. Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 733 bin TL olduğu belirlendi. Tahir D. liderliğindeki çetenin, Doğu Anadolu Bölgesi'nden getirilen sigaraları piyasaya sürmeye çalışırken polise yakalandığı belirlendi.
ÖĞRETMEN ŞAŞIRTTI
Çete üyeleri arasında Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan Ö.F.Ç. (26) isimli bir kişi ile M.Ç. (33) isimli Vanlı bir depremzedenin de bulunduğu ortaya çıktı. Depremzedenin kaldığı çadırında gözaltına alındığı bildirildi.
Zanlılar, emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Sorgulamaları tamamlanan zanlılar, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, Kaçakçılık Kanunu, Vergi Usul Kanunu ve 4733 Sayılı Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü laboratuvarlarında yapılan incelemelerde kaçak sigaraların halk sağlığını tehlikeye düşürebileceği tespit edildi.

Öte yandan kaçak sigara operasyonu polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde, kaçakçıların, sigaraları mobilyalar arasında sakladığı görülüyor.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası