Karakoyunlu ve Aralık İlçesinin Çiçekleri

Tarih : 2012-02-06 / Kategori : Genel Haber

Karakoyunlu ve Aralık İlçesinin Çiçekleri

       Iğdır'ın 3 ilçesinden Aralık'ın kaymakamı Fatih Çiçekli, Karakoyunlu'nun kaymakamı ise eşi Esengül Çiçekli. Çift, gelirlerine göre 3 gruba ayırdıkları 3 bin kişiye yardım sağlıyorlar. Haber : Öskan AYDIN - Ali ŞIKTAŞ

        Haftanın iki günü köyleri gezip, kız çocuklarını eğitime kazandıran çift, ihtiyaç sahibi olanların evlerini onarırken bazılarına da ev yaptırıyor. Çift, 3 bin metredeki Iğdır'ın güz çiçeklerini de unutmuyorlar.
             Iğdır'ın üç ilçesinden ikisini, karı koca olan Kaymakamlar yönetiyor. Mehmet Fatih Çiçekli, Aralık ilçesinin; eşi Esengül Korkmaz Çiçekli ise Karakoyunlu'nun kaymakamı. Çift, iki ilçede gelir durumlarına göre 3 gruba ayırdıkları toplam 3 bin kişiye gıda ve para yardımı yapıyor. Karı-koca kaymakamlar, haftanın iki günü köyleri gezerek sorun dinliyor. Her ikisi de kız çocuklarını eğitime kazandırıyor. Esengül Korkmaz Çiçekli 40 vatandaşın evini tamir ettirdi, maddi durumu kötü 20 vatandaşa ise 70 metrekarelik evler yaptırdı. Kaymakam çift şimdi de Iğdır'da güz çiçeklerinin belirlenmesi amacıyla 'Nuh'un Çiçekleri' projesini başlattı.
           BURSA'DA TANIŞTILAR
          Ankaralı olan 34 yaşındaki Esengül Korkmaz Çiçekli ile Bayburtlu 36 yaşındaki Mehmet Fatih Çiçekli'nin yolları, 2006'da Bursa'da kaymakamlık yaparken kesişti. Esengül Korkmaz Harmancık Kaymakamı; Mehmet Fatih Çiçekli ise Büyükorhan Kaymakamı idi. Çift, 2008'de evlendi. Yavuz Selim isminde, 2.5 yaşında bir çocukları olan çift, 2 yıl önce Iğdır'a tayin oldu. Esengül Korkmaz Çiçekli merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Karakoyunlu'ya, Mehmet Fatih Çiçekli ise 45 kilometre uzaklıktaki Aralık ilçesine atandı. Çift, Aralık ilçesine yerleşti. İki yıl içinde, ilçelerin çehresini değiştiren Kaymakamlar halkın gönlünde taht kurdular. Kaymakamlar görevli memurlarla beraber her iki ilçede 3 bin kişinin evlerini ziyaret edip aile yapısı ve gelir düzeyini araştırdı. 3 bin kişinin maddi durumunu A, B, C gruplarına ayırdılar. A grubuna ayda bir, B grubuna 3 ayda bir, C grubuna ise 6 ayda bir olmak üzere nakdi yardım yapılıyor. Gıda ve giysi yardımları kaymakamlık araçları ile evlere götürülüp teslim ediliyor. Yaşlılık ve yardım maaşları posta yoluyla evlere gönderiliyor. Yeşil kartlı vatandaşların durumları internet ortamında takip ediliyor.
        20 KİŞİYE EV YAPTIRDI
         Karı-koca kaymakamlar, haftanın iki günü köyleri gezerek sorun dinliyor. Esengül Korkmaz Çiçekli şimdiye kadar 40 vatandaşın evini tamir ettirdi, maddi durumu kötü 20 vatandaşa ise 70 metrekarelik evler yaptırarak teslim etti. Ayrıca 20 kız çocuğunu eğitime kazandırdı, 176 kadının okuma- yazmayı öğrenmesini sağladı. Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli ise 130 kadının okuma-yazma öğrenmesini sağladı. Her iki ilçe halkı da kaymakamlardan oldukça memnun. Karakoyunlular, kadın kaymakamın kahvehaneye gelip, onlarla sohbet ettiğini aktarıyor. Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş ise, "Kaymakam hanım ilçemize geldiği günden beri canla başla çalışıyor" Ev ziyaretleri yapıyor. Doğum günleri davetlrine  katılıyor. Halkla bütünleşmeş bir aile olmuş artık. “diyor.
'Eş olmak avantaj'
            Kaymakam çift, karıkoca olmalarının mesleklerinde avantaj olduğunu söylüyor. Esengül Korkmaz Çiçekli, "Yapacağımız işlerde fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu nedenle hiç sıkıntı çekmiyoruz. Aldığımız tüm kararlarda ortak fikir yürüterek birbirimize destek çıkıyoruz. Kapımız herkese 24 saat açıktır. Kadın olduğum için bölge halkı, özellikle kadınlar tüm sorun ve sıkıntılarını rahatça dile getirebiliyor. En büyük hedefim, kadınlarımızın toplumsal yaşama katkılarını artırmak ve kız çocuklarını okula kazandırmak" diyor.
          NUH'UN ÇİÇEKLERİ
         Mehmet Fatih Çiçekli ise şunları söylüyor: "Eşimle birbirimizi tamamlıyoruz. Beraber birçok projeye imza attık. Bunlardan biri de Iğdır'da güz çiçeklerinin belirlenmesi amacıyla oluşturulan 'Nuh'un Çiçekleri' projesi. Bizzat Ağrı Dağı'nın 3 bin metresine çıkarak çeşitli çiçek türlerinin fotoğraflarını çektim. Ağrı Dağı'nda 500'ün üzerinde güz çiçeği türü tespit ettik." dedi.

Facebook Beğenenler

  1. umutali DELİKTAŞ 2012-02-06 11:35:23

    Sn: Kaymakamımız Esengül ÇİÇEKLİ Hanımefendi Karakoyunlular için bir şanstır. Şahsını bu kutsal Hizmetlerinden dolayı kutlarım. Karakoyunluların gönlünde taht kurmuş Yüce bir Anne, kardeş ve Bacıdan öte bir iyilik meleğidir.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası