Iğdır’da “ Toplumsal Bütünlüğü Sağlamada İslamın Önemi” Paneli Düzenlendi

Tarih : 2012-02-06 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da “ Toplumsal Bütünlüğü Sağlamada İslamın Önemi” Paneli Düzenlendi

         Iğdır’da “Toplumsal Bütünlüğü Sağlamada İslam’ın Önemi” konulu  panel düzenlendi.

          Iğdır il  Müftülüğü, Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ve Iğdır Üniversitesi  işbirliği ile “Toplumsal Bütünlüğü Sağlamada İslam’ın Önemi” konulu panel Kültür merkezinde yapıldı.
            Panelde konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, “ Toplumsal Bütünlüğü Sağlamada İslam’ın Önemi” konusunda yapılan panelin önemi çok büyük, olduğunu belirterek “bunun yanı sıra Iğdır toplumu birliğini koruyan asla ayrıştırmayan bir toplumdur.  Bu panel birlik ve beraberliğin bir mesajıdır.  Iğdır’da geleceğini düşünen bir toplum görüyorum. Çocuklarını iyi yetiştiren, okutan ve ilim ve dini bilgilerini vererek topluma kazandıran bir toplum görüyorum. Her zaman çocuklarımızı okutalım cahil bırakmayalım. Bu gibi panellerin sürekli yapılarak toplumu birlik ve beraberlik içinde tutması için ilimden  eksik kalmayalım ”dedi.
Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen panelin açılış konuşmasını il Müftüsü Cüneyt Kulaz Yaptı. İl Müftüsü Kulaz, Bu gün toplumsal bütünlüğü sağlamak için panelimizi iki başlık altında topladık. Ehlibeyt Alimleri derneği ile iş birliği içinde halkın bütünlüğünü sağlamak için burada konuşmacılar bilgiler sunacak, bu panel Iğdır’da bir ilk, ilk defa düzenlenen panel ayrıca halka da açık olunca katılım bir hayli yoğun oldu buda bizleri sevindirmiştir.” dedi.
           Yöneticiliğini İl Müftüsü  Cüneyt Kulaz’ın yaptığı  panelde, panelistlerden Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Molla Veli Beder “Toplumsal Bütünlüğü sağlamada Kur’an’ın önemi” konusuna değinerek,  Hz. Muhammed’in hayatından bahsederek, “Allah’ın Kuran’da emrettiği farzları insanlığa öğretenin Hazreti Peygamber olduğunu, Peygamberin İslamın en büyük ortak değeri olduğunu” vurguladı.
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mürsel Ata ise “Toplumsal Bütünlüğü Sağlamada Hadisin Önemi” konusu hakkında bilgiler verdi.
          Panele Vali Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Kurum Müdürleri, Belediye Başkanları, Öğretim görevlileri ve birçok vatandaş katıldı.



Facebook Beğenenler

  1. mehmet düzyol 2012-02-06 16:11:44

    SAĞOLASIN YEŞİL IĞDIR; BU KONUDAN HABERDAR ETTİĞİN İÇİN<br />Iğdır'da toplumsal bütünlük, kaliteli eğitim ve de kalıcı sosyal güvenceden geçer. Eğer böyle olmazsa tepesine barut yağan öteki İslam ülkelerine döneriz. Demek ki, İslamiyet tek başına sosyal barışa merhem olmuyor. Eğer olsaydı Fas'tan Pakistan'a kadar tüm İslam coğrafyası mutlu olurdu. Şimdi öyle mi acaba? Tepedeki kişi ve gruplara hizmet etmeyen bir İslam analayışı gelmedikçe, huzur da gelmez bu biline...<br />Bu ülkeye barış Ulu Önder ATATÜRK ile gelmişti. Herkes kardeş kardeşTürk Milleti ve Türk vatandaşı olmuştu. Ancak İngiliz oyunları ile ABD dayatmaları barışımızı giderek bozuyor.<br />Yakında öteki İslam Ülkelerine benzersek hiç şaşmayın.<br />TV TV ATATÜK DÜŞMANLIĞI YAPANLAR BİZİ İÇTEN ÇÖKERTECEK BUNU BİLELİM ARTIK.<br />SELAM TÜM OKURLARA<br />MEHMET DÜZYOL<br />İZMİR'DEKİ ARALIK'LI

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası