Aralık İlçesinde Nevruz Şöleni

Tarih : 2012-03-23 / Kategori : Genel Haber

Aralık İlçesinde Nevruz Şöleni

Nevruz, tüm yurtta olduğu gibi Aralık  İlçemizde  Valisi Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, MHP Iğdır Millet vekili Sinan Oğan, Aralık Kaymakamı M. Fatih Çiçekli, Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, İl defterdarı Mehmet Durusoy, İl müftüsü Cüneyt Kulaz, ilçede bulunan bazı kurumlar, siyasi partiler ve vatandaşlar tarafından çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama etkinlikleri günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.
Iğdır Valisi Amir Çiçek, Millet Vekili Sinan Oğan ve bayrama katılanlar Nevruz ateşinin üzerinden atladılar.
Bu arada yumurtalar tokuşturuldu ve Yedi Levin payları dağıtıldı.
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği protokol konuşmaları da renkli görüntülere sahne oldu.
Doğu’nun uygar ve serhat kenti Iğdır Aralık İlçesinden tüm ülkeye birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının verildiğini belirten Belediye Başkanı Hanım Turan, “Türklüğün var oluşundan beri kutlana gelen sultan Nevruzu saygılarla kutluyorum. Bu gün tüm canlıların Hayat bulduğu, Tabiatın canlandığı, insan vücudundaki kanın akışının hızlandığı, Gün dönümünün başladığı, gece ile gündüzün eşitlendiği, her şeyin hayat bulduğu yeni yıl girildiği bu özel günümüzü birlikte kutluyoruz. farklı etnik yapıdan bir çok insanın yaşamını sürdürdüğü şehirdeki birlik ve beraberliğin herkese örnek olmasını istiyoruz” dedi..
Aralık İlçesinde yapılan kutlamaya katılan Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, yaptığı konuşmada, “Nevruz bayramının önemine deyinerek nevruz bayramı coşku ile kutlanıyor. Bizim kutladığımız  Nevruz bayramında Ateşten atlarken aklımızda bu ülkeyi bölmek yoktur. Bizde nevruz birlik ve beraberlik içerisinde, sevgiyle, coşkuyla kutlanıyor. Bazıları gibi bu güzel bayramı iki lastik yakarak çevreye ve halka zarar vererek kutlanmaz. Biz nevruzu kutladığımız bu günde bütün şehitlerimizi de bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.
Aralık ilçesinde nevruz kutlamalarında konuşma yapan Vali Çiçek, 21 Mart Nevruz Bayramı'nı bugün kutlamaya başladıklarını belirterek, "Bundan önce yapılan kutlamalar, ayrılıkçı düşüncelerin bir Oyunudur. Bu Oyuna vatandaşlarımız gelmedi ve gelmeyecek. Bu nedenle hepinizin Nevruz bayramını  kutluyorum.“ dedi.
Çiçek, Baharın gelişinin kutlandığı gün olan Nevruzun Hayır, Huzur ve Mutluluk getirmesini dileyerek Kavganın yerini kardeşlik ve huzur alsın her günümüz böyle güzel geçsin diyerek günün  anlamını ve önemini anlattı.
“Bu bayramın Aralık halkına Türkiye'ye ve insanlığa güzel günler getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası