Iğdır Belediyesinden Folklor Elbisesi

Tarih : 2012-03-24 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesinden Folklor Elbisesi

Iğdır Belediyesi tarafından Şehit Üsteğmen Cevdet Çiftçi İlköğretim Okuluna Folklor elbisesi verildi.

12 adet elbise, başlık ve ayakkabıdan oluşan folklor elbisesi takımı, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK tarafından verildi.
Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK folklor elbisesi dağıtımında yaptığı konuşmada: ”Öğrencilerimize ne yapsak azdır. Kız çocuklarımıza Iğdır yöresine ait 12 takım folklor kıyafetleri, alarak teslim ettik. Böylece daha temiz ve düzgün bir şekilde gösterilerini bayram günlerinde yapacaklar. Çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktırlar. Ayrıca okullarda bayram coşkusunu daha iyi yaşatabilmek, ekonomik alanda seviyesi düşük okullarımızda halk oyunlarını sevdirmek, yaygınlaştırmak ve bu alanda okullarımızda heyecan yaratılması hedeflenmektedir. Kültürel alanda folklorumuzu yaşatmamız gerekmektedir.
Kıyafet dağıtılan okullarımızın sayısı bundan sonra artacaktır. Folklor ekibimize, çalışmalarını sürdüren çocuklarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. ümit yıldırım 2012-03-26 20:12:56

    o elbiselerin sarısı eksik...

  2. Yaşar Ağayar 2012-03-29 20:13:39

    Bu elbisenin folklor kıyafeti ile ne alakası var.Tamamiyle kürt bayanların günlük giydikleri bir kıyafet.Bunları folklor kıyafeti diye tanıtmak sayın malk'a yakışmıyor.Idırın folklor kıyafetini bilmiyorsa ansiklopedileri karıştırsın.

  3. Yaşar 2012-06-08 00:21:58

    Bu manzarayı seyrederken ığdır belediye başkanlığı için yarışanlar acaba ığdırın değerlerinin bu şekilde yok edilmesinden hiç utanıyorlarmı?

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası