Iğdır’da Nakliye Firmaları Son günlerini yaşamakta

Tarih : 2012-03-30 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Nakliye Firmaları Son günlerini yaşamakta

Iğdır Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ünay Turan, Iğdır’da nakliye firmaları son günlerini yaşamakta olduğunu söyledi.

Turan, “ Uluslar arası nakliyeciler ilimizde farklı bir bakış açısıyla görülmektedir. Hâlbuki uluslar arası nakliye yapan firmalar en başta ülke ekonomisine ve işsizliğe en büyük desteği sağlamaktadır.
İmal edilen malların yurtdışına çıkışını çok büyük zorluklarla ve yurt dışında yapılan uygulamalardan da anlaşılabileceği gibi örneğin Türkmenistan’a giden bir aracın İran İslam Cumhuriyetinde gidiş dönüş 750 ila 1050 Euro arası karayolu ve toprak bastı parası ödemektedir ve Nahcivan Özerk Cumhuriyetinde 250 Usd mazot vergisi adı altında alınmaktadır. ve gümrüklerde olan aşırı araç yoğunluğu ve gümrüklerin düzenli şekilde çalışmayışından araçların yaklaşık nakliye süresinin 3 /2 ‘ni yada 20 günün 14 gününü gümrük kapılarında beklemeyle geçirmektedir. Bu koşullarda sadece amacı ticaret ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olan uluslar arası nakliye sektörü son bir yıldır maliyet artışları ve yüklerde olan fiyat düşüklüğü nedeniyle birçok nakliye firması son günlerini yaşamaktadır. Buna yetkililerin biran önce müdahale ederek yurtiçi ve yurt dışında gerekli önlemlerin alınmasına destek vererek uluslar arası nakliyecilerin sorunlarına çözüm bulunmasına yardımcı olunmasıdır. Örnek verecek olursak İran İslam Cumhuriyeti kendi uluslararası nakliye yapan firmalarına karayolu ücreti almamaktadır, motorinin 100 litresini 20 Usd vererek ve yabancı plakalı araçlara 140 Usd vererek kendi araçlarına daha fazla destek vermektedir. Uluslar arası nakliyeciler olarak rekabet ortamının sağlanabilmesi açısından ve şirketlerimizin ayakta kalabilmesi için bizimde uluslar arası nakliyecilere gümrük noktalarında ÖTV siz motorin vererek desteklenmesini istiyoruz. Ancak bunu iyi bilmemiz lazım ki uluslar arası nakliye sektörü olarak ancak ve ancak tek amacının çalışanlarının iş imkânlarını korumak ve ülke ekonomisine destekte bulunarak imalatçıların yurtdışında bulunan pazarlara açılmasına imkân sağlamaktır.

Facebook Beğenenler

  1. burhan 2012-08-13 10:38:01

    turan bey katılıyorum iran kendi vatandaşlarına çok destek veriyor istediyi mazoto alıyor 100 usd vererek deposunu doloruyor ama türk araçalrına tam tersini yapıyor gürbulak sınır kapısın da 1 aydır 10 kg metre koyruk var iran çalı isteyince alıyor istemeyince almıyor burda ki yetkililer kesinlekle bişi yapamıyorlar her bir araç 2.3 gün bekliyor koyrukta iran aldığı kara yolları parası yüzünde çok filmada bu işi yapmak istemiyor yada asya ülkelerine çalışmak isteyorular ancak meydan iranlılara kalıyor boş geliyorlar yükü alıyorlar ne mesai yatırıyorlar neden kara yılları parasını yatırıyorlar bunu için türk iş adamları dişarıya gidiyorlar iş yapmak için türkiye iş adamlarına sahip çıksınlar ...........

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası