MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

Tarih : 2012-03-24 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

Türk milletinin en önemli özelliklerinden birisi şüphesiz ki büyüklerine duyduğu saygı, yaşlılara karşı merhameti ve sevgisidir. Diğer yandan yaşlılarımıza kol kanat germek, hem aldığımız terbiyenin gereği hem de sosyal dayanışmanın beraberinde getirdiği bir ihtiyaçtır.

Bu bağlamda yaşlılarımıza, çalışma çağlarını geride bırakan, muhtaç bireyler olarak bakılması telafisi mümkün olmayan bir yanlış olacaktır. Değerli yaşlılarımız, bizlerin bugünlere gelmesinde büyük rol oynayan tecrübe abideleri olarak benimsenmeli, yararlanmakta olduğumuz nimetlerin bir önceki kuşağın eseri olduğu unutulmamalıdır.  Bu sebeple, geçmişimizdeki kültürel mirasımızın bugüne taşıyıcıları olan kıymetli büyüklerimizi kırmamak ve onlara saygı göstermek gibi davranışları kendimize görev olarak belirlememiz gerekmektedir. Ayrıca, yüce dinimiz İslam da yaşlılara gereken önemi verilmesi gerektiğini buyurmaktadır. Bilindiği gibi güçlü bir toplumun oluşmasında gencin yaşlıya hürmetinin, yaşlının gencine sevgisinin büyük katkısı vardır. Bunun için, toplumumuz için önemli şahsiyetler olan ak sakallara hürmet etmek, büyüklerimize saygıda kusur etmemek en büyük sorumluluklarımızdandır.
Bunların dışında, yaşlılarımızın sosyal haklarının iyileştirilmesi gerekmekte, sağlık hizmetleri daha iyi alabilmelidir. Bu kapsamda, emeklilerin gelirlerinin yükseltilmesi de önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Huzurevleri de yaşlılarımızın gerçek manada huzurlu bir yaşam süreceği yerler haline getirilmeli, standartları yükseltilmelidir. Özetle, yaşlılarımız bir yük değil, tarihimizin ve insanlığın bize mirası olarak görülmelidir.
1982 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Yaşlılara Saygı Haftası” ilan edilen 18-24 Mart tarihlerinin Türk milletinin asırlar boyunca yaşlılarına gösterdiği saygının en net şekilde gösterildiği zamanlar olmaya devam edeceği temennilerimizle tüm yaşlılarımızın Yaşlılara Saygı Haftasını kutlarız. Dr. Sinan OĞAN  MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası