5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Tarih : 2013-06-06 / Kategori : Gündem

5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

    5 Haziran Dünya Çevre Günü Iğdır’da  düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Atatürk Caddesinden başlayan yürüyüş Şehit Mehmet Çavuş Anıtın’da son buldu.
    İl Merkez  okullarından öğretmen ve öğrencilerin katıldığı yürüyüşte Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Jandarma Komutanı Erdem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Kurum Müdürleri, İş Adamları, Vatandaşlar, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yer aldı.
           Yürüyüş sonrasında  günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Iğdır Valisi Ahmet Pek yaptı. Vali Pek, konuşmasında  Dünyanın hızlı bir şekilde kirletildiği, çevresel faktörlerin giderek olumsuz etkilendiğini, insanoğlu olarak büyük bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. Vali Pek, “Dünyamızı temizlemek yerine kirletmekle uğraşıyoruz. Bilinçsiz bir şekilde çevreye attığımız bir poşet dahi çevreyi kirletmeye yeter ve artar bile. Bizler çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak istiyorsak çevremizi temiz tutmalıyız. Bu konuda herkesi doğa ve çevreye sahip çıkmaya, korumaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.
    Çevre ve Şehircilik il Müdürü Banu Arslan Can, Herkesin 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyorum. “ İnsanlık gereği herkesin çevreyi kullanmaktan ziyade çevreye güzellikler katma çabası içerisinde olmasını diliyorum. Bu konuda duyarlı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
    Müdür Banu Arslan Can, Çevre Temizliğinde destek veren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
    Çevre Günü kutlama etkinliğinde  İlköğretim Okulu ve Iğdır Halkeğitim merkezi Halk Oyunları Ekipleri gösterileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde etkinliğe destek veren İş adamlarına Protokol tarafından teşekkür belgesi verildi.
    Etkinlik kapsamında Bir firma tarafından alınan akülü engelli aracı iki çocuğu engelli olan bir aileye verildi. Vali Ahmet Pek, Engelli aracı aileye teslim etti.
    Aile “bu araçla artık çocuğumu dışarı çıkarıp gezdirme imkanı buldum yetkililere çok teşekkür ediyorum.” dedi.
    Program açık havada yemek ikramıyla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası