Kamyoncular ve Tırcılar Valilik Önünde Eylem Yaptılar

Tarih : 2013-06-11 / Kategori : Gündem

Kamyoncular ve Tırcılar Valilik Önünde Eylem Yaptılar

    Iğdır’da Atatürk Caddesi Zübeydehanım bulvarında Dilucu Gümrük müdürlüğünden giriş çıkış yapan Kamyon ve Tırcılar sorunlarını dile getirmek için Iğdır Valiliği önünde miting yaptılar.
    Topluca Valilik binasına girmek isteyen guruba Çevik kuvvet ekibi müdahale edince gurup Valilik önünde oturma eylemi yaptı.
    Gurup, Iğdır Valisiyle görüşmek istedi.
 Emniyet yetkilileri birer temsilci ile sorunlarınızı anlatmak için Vali Makamına geçelim demesine rağmen gurup teklifi kabul etmeyerek Vali     Bizim yanımıza gelerek bizimle burada görüşecek” dediler. Ve hep bir ağızdan Vali İstifa diyerek slogan attılar.
    Kamyoncular  adına konuşma yapan Emrah Şana, “Biz Nahcıvan’dan 600 Lt mazot getiriyoruz. Onun dışında başka birşey getirdiğimiz yok polis siz 2 ton mazot getirmişsin, 6 Bin paket sigara getirmişsin diyor. Benim aracımı durdurmak istediler Benim aracım cezalı olduğu için kaçtım silah çektiler bende korktum kaçtım bana ateş açtılar. Taşburun mevkinde durdurdular. Sonrada beni dövdüler. Kafamı gözümü kırdılar. Şikayetçi oldum. Tutanakta benim kamyondan inerken düşüp burnumu kırdığımı yazmışlar. Benim dövüldüğüme dair görüntü var elimde. Benim mazot depom orjinal depodur. İki gümrük geçmişim 200 Lt. fazla vardı. Cezasını ve vergisini ödedim buna rağmen bana 2 Bin Lt. Mazot getirdiğimi ve 6 bin paket sigara olduğu tutanağını yazmışlar gazetelerde öyle yazmış. böyle birşey yok.” dedi.
    Diğer tırcılarda “burada yolsuzluk varsa tutuklasınlar. İki gümrüğü nasıl geçiyoruz. Bu gümrüğün hiçmi kontrolü yok. Hem Nahcıvan Gümrüğünde, hemde Türk gümrüğünde iki kez aranıyoruz. Bunların dışında Jandarma ve Poliste ayrı arama yapıyor.  O zaman gümrüğü kaldırsınlar.“ diyerek Valiyi istifaya çağırdılar.
    Olaya Çevik kuvvet müdahale ederek kalabalığı dağıttı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası