Jandarma 174 Yaşında

Tarih : 2013-06-15 / Kategori : Gündem

Jandarma 174 Yaşında

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174. yıl dönümü Iğdır’da törenlerle kutlandı.

    Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174. yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören İl Jandarma Komutanlığı’nda yapıldı. Törene Iğdır Valisi Ahmet Pek, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Arslan, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Tuzluca Kaymakamı Bilal Özkan, Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan,  İş adamları, daire müdürleri, gaziler, şehit yakınları ve askeri erkan katıldı.
    Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından J. Kıdemli Bçvş. Murat Doğan, Jandarmanın tarihçesini anlattı. Daha sonra konuşan Iğdır Valisi Ahmet Pek, “Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplinli, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde, görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatıdır.  Başarılı bir geçmişe sahip olan jandarmamız ulusumuzun takdirini kazanmıştır. İnsanlar kendisini güvende hissetme duygusundan dolayı güvenlik güçleri oluşmuştur. İki Kolluk kuvveti vardır biri emniyet diğeri ise jandarmadır. Jandarma halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışıyor. Halkın huzuru için vatanı için binlerce canı feda etmiştir. Bundan sonrada edecektir. Şehitlerimizi Rahmetle gazilerimizi ise minnetle anıyorum.” dedi.
    Daha sonra konuşan Iğdır İl Jandarma Komutanı J. Albay Erdem Yılmaz, “Bugün, Türk silahlı kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz jandarma teşkilatının kuruluşunun 174’üncü yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 174 yıllık köklü bir tarihe sahip olan jandarma genel komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusumuzun takdirini kazanmıştır.” dedi.
    Yılmaz, “Bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; her türlü olumsuz şartlarda halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma; üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu; vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir.
Tüm personelimiz görevlerini icra ederken ve hizmetlerini yürütürken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamlar! Esas almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri Hukuk düzeni içinde aramaktadır.   Yurdumuzun her köşesinde, halk ile iç içe büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan jandarma;  Atatürk ilke ve inkılâplarının yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş,  modern teknolojinin bütün imkânlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeli ile üstün bir vazife anlayışı büyük bir Sorumluluk duygusu ve özveri ile verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir. Teşkilatımızın 174’üncü kuruluş yıldönümü vesilesi ile, başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, jandarma teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diler. Ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakârca ve kahramanca hizmet eden; tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu, kanun ordusu jandarma genel komutanlığının tüm personeli adına, bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı tüm saygıdeğer konuklarımıza en derin saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.
Program Jandarma teşkilatının 174. yıl dönümü sergisi gezildi. Narkotik suçlarla mücadele şubesinde görevli olan  eğitimli köpekler ilgi çekti.
Daha sonra Jandarma’nın kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen futbol turnuvasında takımlar arasında 1. Alay Karargah, 2. İstihbarat Şube, 3. ise Karakoyunlu Jandarma oldu.
Ödülleri Iğdır Valisi Ahmet Pek tarafından verildi. Program yemekle  ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası